De band ParHasard treedt zondag op. Foto: PR.
De band ParHasard treedt zondag op. Foto: PR.

Jazzmuziek toegankelijker maken

Algemeen

Inge Wenzel en Cynthia Thijs Coenraad houden van jazzmuziek. Die passie willen ze graag met veel mensen delen. Presentratrice en samenstelster Thijs Coenraad heeft samen met Herman Thijs van de techniek wekelijks een radiouitzending op 1Twente Jazzmeeting, Wenzel organiseert zes tot acht keer in het jaar een jazzrockconcert in Metropool Hengelo. “We willen jazzmuziek toegankelijker maken en hopen op meer naamsbekendheid”, zegt Thijs Coenraad.

HENGELO - Liefhebbers van jazzmuziek kunnen in Hengelo meerdere keren in het jaar naar Metropool. In het café van het poppodium aan het Industrieplein 10 worden jazzrockconcerten gehouden. Die worden georganiseerd door Inge Wenzel van Smooth Jazz Europe in samenwerking met Metropool.

‘Nu willen we jazzmuziek toegankelijker maken’

“De jazzrockconcerten zijn er inmiddels al 12,5 jaar. Het bestaat dus al behoorlijk lang. Maar onze indruk is dat nog veel mensen niet weten van het bestaan van deze jazzrockconcerten. Dat is jammer. Het is voor een breed publiek van jong tot oud. Nu willen we jazzmuziek toegankelijker maken. Inge Wenzel en ik hebben daar wat ideën over en daarmee gaan we aan de slag”, zegt Thijs Coenraad.

Haar inbreng is dat ze interviews afneemt tijdens deze middagen van de jazzrockconcerten. Die zijn dan vervolgens te beluisteren op 1Twente. “De radiouitzending heet 1Twente Jazzmeeting is wekelijks op woensdagavond te beluisteren. De uitzending is van 19 tot 21 uur”, zegt Thijs Coenraad. Dit radioprogramma bestaat overigens al veel langer dan de jazzrockconcerten in Metropool Hengelo. “We zijn daar bijna 24 jaar geleden mee begonnen”, zegt Thijs Coenraad, die over ruim een jaar dus het 25-jarige jubileum kan vieren.

Het eerstvolgende jazzrockcafé in Metropool Hengelo is zondagmiddag 26 november. De band ParHasard treedt op. “We gaan komende zondag ook kaarten verloten voor een speciaal optreden op donderdagavond 18 januari. Dan treedt de band van Frank McComb uit de Verenigde Staten op.”

De organisatie hoopt uiteraard op veel belangstelling. Er wordt de komende tijd actief geworven. “We willen bij de komende concerten op de zondagmiddagen ook een jonger en breder publiek betrekken. Leerlingen van de muziekschool bijvoorbeeld zouden ook zelf muziek kunnen maken. Lekker meejammen bijvoorbeeld. Het moet heel laagdrempelig zijn”, zegt Thijs Coenraad. Het jazzrockcafé zondag 26 november is van 15.00 tot 17.00 uur. Het café van Metropool Hengelo gaat om 14.30 uur open. ParHasard treedt op. Fusion, R&B en soul is het genre.

De entree bedraagt tien euro. In de voorverkoop kost een entreekaart 7,50 euro.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20