Wethouder Marie-José Luttikholt en Hans Blokhuis met de oorkonde. Foto: Christel Löwenthal.
Wethouder Marie-José Luttikholt en Hans Blokhuis met de oorkonde. Foto: Christel Löwenthal.

Hans Blokhuis is een nijvere bij

Algemeen

Hans Blokhuis werd verrast bij het begin van de vergadering van Caritas Hengelo. Hij dacht nietsvermoedend aan het overleg te beginnen. Maar opeens kwam er onverwacht bezoek. Wethouder Marie-José Luttikholt reikte hem het stadscompliment De Nijverbij uit.

HENGELO - Hans Blokhuis is een actief vrijwilliger. Hij zet zich onder meer in voor Caritas Hengelo. Dat deed hij de afgelopen acht jaar onder meer ook als bestuurslid. “Ik zou vorige week aan mijn laatste vergadering beginnen. Je mag namelijk maar twee termijnen van vier jaar bestuurslid zijn. Dat is kerkelijk zo vastgelegd. Ik blijf wel actief met hand- en spandiensten, maar bestuurslid ben ik niet meer”, zegt Blokhuis. Voor het begin van de laatste vergadering liep voorzitter Ben Boksebeld even weg. Hij keerde even later terug met de wethouder en een beleidsmedewerkster van de gemeente. Ze stapten op Blokhuis af. Hij kreeg het stadscompliment De Nijverbij. “Een ingelijste oorkonde en een speld”, zegt Blokhuis, die verrast was met dit eerbetoon. Blokhuis verdient dit volgens medebestuurslid Christel Löwenthal van Caritas Hengelo. “Hij heeft zich als vrijwilliger jarenlang voor diverse maatschappelijke organisaties ingezet. Blokhuis gaat onvermoeibaar door; ook al moet hij stoppen als bestuurslid van de Caritas”, aldus Löwenthal. De reglementen van het bisdom vereisen dit. Een derde termijn van vier jaar is niet toegestaan. Voor Blokhuis is inmiddels een opvolger gevonden. Ook de echtgenote van Blokhuis was aanwezig. “Mijn vrouw (Astrid, red.) zei dat ze meeging om een mis voor te bereiden.” Maar dat was dus een leugentje om bestwil. Zij zag hoe haar man het eerbetoon ten deel viel. Voor haar waren er bloemen. Blokhuis was niet alleen bestuurslid. Hij zet zich ook in voor ‘Sam’s kledingactie’ en sinds 1988 is hij al vrijwilliger in de kerk. Eerst als acoliet van de Rafael-Exoduskerk en later bij de Franciscuskerk waar hij ook koster is. Daarnaast is hij al meer dan twintig jaar bestuurslid van de Vincentiusvereniging. Ook deze vereniging zet zich in voor mensen die hulp nodig hebben.

Stadscompliment De Nijverbij is een blijk van dank voor personen en organisaties die zich vrijwillig inzetten voor de Hengelose samenleving of die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd. De nijvere bij staat symbool voor de getoonde inzet of de geleverde prestatie.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20