De vrouwen van Zanggroep Nivon Hengelo oefenen voor het concert. Foto: Arleen Olsman.
De vrouwen van Zanggroep Nivon Hengelo oefenen voor het concert. Foto: Arleen Olsman.

Koor Nivon zingt in Franciscuskerk

Algemeen

De Nivon Zanggroep treedt op. Dat gebeurt op zondag 26 november. Het koor wil er een mooie zangmiddag van maken in de Franciscuskerk. Maar er is ook reden tot zorg. Het ledenaantal daalt. Aanwas is meer dan welkom.

HENGELO - Een optreden van de Nivon Zanggroep is niet iets nieuws. Dat doet het gezelschap elk jaar. Een concert staat jaarlijks op de evenementenkalender van Nivon Hengelo. “Het koor bestaat ruim veertig jaar. Elk jaar is er een concert”, zegt Hannie Timmer, die zelf ook al jarenlang meezingt in de Nivon Zanggroep. Zij ging pakweg twintig jaar geleden zingen bij dit gezelschap. Destijds was er veel animo. De Nivon Zanggroep had over belangstelling niet te klagen. Zowel bij de vrouwen als de mannen.

Anno 2023 hangt de vlag er heel anders bij. Aanwas is niet vanzelfsprekend. Mannen laten het inmiddels helemaal afweten. “We hebben geen mannen meer in onze zanggroep. Vroeger waren ze er wel. Ik denk dat twintig jaar geleden ongeveer de helft van het koor uit mannen bestond. Dat was toen ik erbij kwam. Het koor bestond vroeger uit wel meer dan veertig leden”, zegt Timmer. Maar dat aantal is flink geslonken. Nu staan er veertien namen op de ledenlijst van Nivon Zanggroep. Allemaal vrouwen. Het is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om aanwas te vinden. “We zingen wekelijks op woensdagmiddag. Jongeren moeten dan werken. Het zou mooi als meer 65+ers lid worden”, zegt Timmer. Maar ook onder ouderen is de interesse niet meer zo groot als vroeger. Toch willen Timmer en de anderen het bijltje er nog lang niet bij neergooien. Dat hoeft ook niet. Ook met veertien vrouwen kan er gezongen worden. “We gaan door zolang wij en de dirigent het leuk vinden.”

Niettemin hoopt Timmer dat belangstellenden een kijkje komen nemen bij de repetitie. “We repeteren elke woensdagmiddag.” Dat gebeurt in het Nivon-gebouw aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo. Het jaarlijkse concert wordt elders gehouden. Dat vindt plaats in de Franciscuskerk aan het Berfloplein 18. Op het programma op zondag 26 november staan traditionals, lichte muziek en bekende liederen van onder anderen Mozart en Schubert. Het concert begint om 15,30 uur. De zaal gaat open om 15.00 uur. Entree: acht euro. Dat is inclusief koffie of thee in de pauze. Kaartverkoop bij de ingang. De organisatie vraagt contante betaling. Reserveren kan ook bij mevrouw Van Aarsen via 074-2780313 en arleenolsman@home.nl

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03