Toekomstige buren maken kennis met elkaar in MFA 't Berflo. Foto: BPD.
Toekomstige buren maken kennis met elkaar in MFA 't Berflo. Foto: BPD.

Hoogste punt woontoren bereikt

Algemeen

Na de start van de bouw april vorig jaar is deze maand het hoogste punt van woontoren Apollo bereikt. Met 46 meter de hoogste woontoren van Hengelo met het mooiste uitzicht over de stad. Het woongebouw met 52 koopappartementen ligt direct aan park Veldwijk op vijf minuten fietsen van het centrum. 

HENGELO - De woontoren is een project van ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV naar een ontwerp van MAS architecten. Op donderdagmiddag hielden de samenwerkingspartners een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Na het welkomstwoord en mooie woorden van wethouder Gerard Gerrits in MFA ‘t Berflo (de school naast woontoren Apollo) verplaatste het gezelschap zich naar de bouwplaats. Daar markeerde de wethouder het hoogste punt door een vlag te hijsen naar de bovenste verdieping van de woontoren, gevolgd door een gezamenlijke toost. Buren maakten alvast kennis met elkaar.

Zoals het er nu naar uitziet, ontvangen de bewoners in het tweede kwartaal van 2024 de sleutel. Met woontoren Apollo is de wijk Veldparkwijk - waar ook nog 240 nieuwbouwwoningen zijn gerealiseerd - afgerond. Woontoren Apollo is een duurzaam gebouw: gasloos en met zonnepanelen op het dak. Bewoners kunnen bij hun eigen parkeerplaats een laadpaal laten installeren. Wethouder Gerard Gerrits: “In Hengelo willen we meer en gevarieerde woningen bouwen. Dit draagt bij aan het behalen van onze groeiambitie en om Hengelo verder te ontwikkelen tot een aangename stad om te wonen, te werken en te leven. Daarbij horen ook goede en duurzame woonvoorzieningen zoals de woontoren Apollo.” Ontwikkelingsmanager André la Rivière van BPD:” Met woontoren Apollo is Hengelo een icoon rijker. Wij zijn trots op dit prachtig gebouw met uitzicht over het park en de stad en alle voorzieningen dichtbij.” Arjan van ‘t Hul, directeur bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen, vult aan: “Van start bouw tot het hoogste punt, in anderhalf jaar tijd! We bouwen hier vol enthousiasme aan het hoogste gebouw van Hengelo. Hier zijn we dan ook best trots op! Mooi om vanuit het samenwerkingsverband met BPD te werken aan dit prachtige project. Dit is voor ons altijd een bijzondere gebeurtenis en een mooi moment om dank en waardering uit te spreken naar de vaklieden. We proosten dan ook met ‘pannenbier’ op de voltooiing van het hoogste punt van Apollo! “ BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is.

www.nieuwbouw-apollo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03