Sem Steijn scoorde tweemaal tegen NEC en kwam op 8 goals dit seizoen. (Foto: Bas Everhard)
Sem Steijn scoorde tweemaal tegen NEC en kwam op 8 goals dit seizoen. (Foto: Bas Everhard) Foto: BJ Everhard

Eerste puntenverlies in eigen stadion

Algemeen

FC Twente liep zaterdagavond tegen NEC tegen het eerste puntenverlies op in De Grolsch Veste. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwam kort na rust zelfs met 1-3 achter, maar slaagde erin een thuisnederlaag te voorkomen, 3-3.

door Hans Assink

Enschede - Met het gelijke spel stond FC Twente even op de tweede plaats, maar die moest zondag worden afgestaan aan Feyenoord dat met 1-0 van AZ won. Twente staat nu derde. Het puntenverlies was onverwacht. In de eerste helft domineerde Twente dat eigenlijk binnen tien minuten al met 2-0 voor had moeten staan, maar Manfred Ugalde en Michel Vlap mikten niet goed genoeg. De 1-0 viel vlak voor rust. Sem Steijn zette de aanval op en via Gijs Smal en Vlap was het Steijn die afrondde, tussen de benen van doelman Jasper Cillissen door. NEC, dat halverwege de eerste helft al begon met tijdrekken, was in het begin van de tweede helft plotsklaps een ander team. Een corner na een schot van Calvin Verdonk leverde de 1-1 op. Vlap kopte weg tegen Mathias Ross aan en Lars Unnerstall was geklopt. Bij de fraai uitgespeelde 1-2 van rechtsback Bart van Rooij werd de defensie van Twente aardig te kijk gezet. In de 65e minuut werd het zelfs 1-3 toen Magnuss Mattsson Youri Baas op maat bediende en Unnerstall weinig kon uitrichten. Het was de derde keer dat Twente dit seizoen op achterstand kwam. Tegen RKC duurde het drie minuten, tegen Utrecht acht minuten en nu waren het 20 minuten.

Oosting reageerde met vijf wissels. Youri Regeer en Mitchell van Bergen kwamen voor Mathias Kjölö en Vlap, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel kwamen voor Alfons Sampsted en Carel Eiting en Younes Taha verving Daan Rots. Het leverde de 2-3 op van Steijn en uiteindelijk de 3-3 van Ugalde in de 87e minuut. ‘’In de eerste helft moet je ‘m eigenlijk al over de streep trekken’’, zei aanvoerde Robin Pröpper na afloop voor de tv. “Ik denk dat we gewoon slap begonnen in de tweede helft. Dan geef je hun moed en kracht om naar voren te gaan. In de tweede helft wordt het meer een vechtwedstrijd. In de eerste helft waren we honderd procent de bovenliggende partij.’’

FC Twente wist van de laatste vier wedstrijden er maar één te winnen, thuis tegen Feyenoord. Tegen Heracles, Utrecht en NEC kwam Twente niet verder dan een remise. Bij een zege op NEC had Twente de tweede plaats gepakt. “Het is een beetje een terugkerend verhaal’’, aldus Robin Pröpper. “We zitten er constant dichtbij, maar dan moet je wedstrijden winnen en over de streep trekken.’’ Na de interlandbreak krijgt Twente op de zaterdag koploper PSV op bezoek: 12 gespeeld, 36 punten, 45 goals voor, 5 tegen.

Afbeelding
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03