De voorstelling Ver buiten de lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim
De voorstelling Ver buiten de lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim

Muzikaal cabaret over de klimaatcrisis door Piepschuim

Algemeen

Op vrijdag 17 november vertellen de theatermakers van Piepschuim de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een avond vol prachtige muziek van een strijkkwartet onder leiding van Egon Kracht. Ver buiten de lijntjes zit vol humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop.

Hengelo - Robbert Koekoek (fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie) en Cor Burger (zang, gitaren, toetsen) vormen al jaren samen het muzikale cabaretduo Piepschuim en maken ook al jaren voorstellingen met een maatschappelijk tintje.
 

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel hebben die de afgelopen tijd niet uitgehaald. We hebben ook helemaal geen feiten nodig: we hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat? In Ver buiten de lijntjes vertelt Piepschuim die verhalen, zodat het publiek daarna die verhalen verder kunt vertellen.


Cor Burger: “Cabaret over de klimaatcrisis? Lachen om de oplopende temperaturen? Grappen over het ijs op Groenland? Proesten om het poolijs dat verdwijnt? Toegegeven: het klinkt niet meteen grappig. Maar gaat cabaret niet altijd over dát waarover we niet willen nadenken? Een grap of een metafoor is toch niets anders dan betekenis geven aan dat wat we eigenlijk niet willen horen. Omdat je even op het verkeerde been gezet wordt, kunnen we lachen om dat waarvoor we ons schamen - of waarover we eigenlijk niet willen nadenken.”

Piepschuim kreeg inhoudelijke hulp van wetenschappers en experts als Heleen de Coninck en Margot Ribberink. En door het gebruik van een tweedehands decor (Lebbis) en tweedehands kleding (Pieter Derks en Theo Maassen) is Ver buiten de lijntjes misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling van Nederland. Voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook voor iedereen die dat niet doet.

Kaarten à 19,25 euro zijn verkrijgbaar via 074 2556789 of www.schouwburghengelo.

Schouwburg Hengelo

evenement
Theater
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03