V.l.n.r.: Jochem Boers, Judith Schwering, Ben & Ine Schwering, Margoth Schwering en John Vlutters.
V.l.n.r.: Jochem Boers, Judith Schwering, Ben & Ine Schwering, Margoth Schwering en John Vlutters.

Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum

Algemeen

OLDENZAAL/HENGELO - Autobedrijf Bleeker viert deze maand het 90-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op een rijke geschiedenis, maar ook juist vooruit te kijken naar de toekomst van mobiliteit én service. Uiteraard zijn er ook de nodige leuke acties om deze feestmaand compleet te maken!

Auto Bleeker heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1933. Jan Bleeker woonde in Tadang Padann, Indonesië waar hij een suikerbietbedrijf runt. Hij komt in contact met de familie Stork, die hem uitnodigt om naar Hengelo te komen. Uiteindelijk opent Jan Bleeker in 1933 zijn nieuwe garage hier; aanvankelijk met BMW en Hispano Suiza als merken. 

De tijd vliegt en in 1946 draagt Jan het bedrijf over aan zoon Jan junior. Deze droeg in 1974 het bedrijf over aan zijn broer, Henk Bleeker. In 1981 wordt het bedrijf verkocht aan Jan de Lange van Bevam BV. In 1982 komt Ben Schwering in het bedrijf als verkoopleider. Na aankoop van uiteindelijk alle aandelen is hij in 1988 de volledige eigenaar. Onder zijn leiding werd het bedrijf uitgebouwd naar de Bleeker Groep. Kort voor de millenniumwisseling volgt een verbreding van de activiteiten: aan de Höltersweg in Hengelo opent men ASN Autoschade Bleeker, Autowas Twente BV en Auto Bleeker Hengelo.

Stap vooruit

In 2006 bouwt men in Oldenzaal een geheel nieuwe vestiging aan de Hamburgstraat: Bleeker Oldenzaal. Het bedrijf maakt een belangrijke stap: men stopt als merkendealer en gaat zich richten op alle aspecten van service en onderhoud, onder de vlag van Bosch Car Service. Men verkoopt nieuwe en jong gebruikte auto’s van álle merken. Klanten hebben zo optimaal keuze voor een auto die bij hen past. Immers, de klant van nu is veeleisend en goed geïnformeerd. Ze weten vaak goed waar zij naar op zoek zijn. Auto Bleeker helpt graag om een passende auto te vinden.

Volgende generatie

In 2016 draagt Ben Schwering een deel van de bedrijven over aan dochters Judith en Margoth. Judith neemt samen met haar partner Jochem Boers de drie vestigingen in Hengelo over. In 2019 werd Autoglaz Hengelo geopend, gericht op ruitherstel. Margoth en haar partner John Vlutters worden eigenaar van de Bleekergroep BV en Auto Bleeker Oldenzaal. Ben is tot op de dag van vandaag nog steeds betrokken bij het bedrijf; zo heeft hij een kantoor boven de Oldenzaalse vestiging en hij maakt geregeld een praatje met klanten en personeel.

De toekomst

Sinds de start van het bedrijf in 1933 is er veel veranderd op het gebied van mobiliteit. Door de jaren heen kwamen en verdwenen de nodige automerken. Tegelijk werden auto’s steeds beter én complexer. Jan Bleeker kon slechts dromen van wat een auto allemaal kan tegenwoordig. De technologische ontwikkeling brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo blijft het belangrijk om te investeren voor opleiding, certificering en apparatuur om ook de modernste auto’s van passend onderhoud te voorzien, zeker gezien de groei van elektrisch rijden de komende jaren. In de moderne, goed uitgeruste werkplaatsen in Oldenzaal en Hengelo krijgt iedere auto uitstekend onderhoud, schadeherstel en ruitherstel. Dankzij deze betrouwbaarheid en uitstekend bouwde het autobedrijf door de jaren heen een trouwe klantenkring op.

Tijd voor een feestje!

Uiteraard laat Auto Bleeker het aanstaande jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. Zij vieren dit graag met de klanten door middel van enkele leuke acties bij de diverse vestigingen. Deze acties worden gehouden van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september.

ASN Autoschade Bleeker

Bij ASN Autoschade Bleeker aan de Höltersweg 25 in Hengelo staat van woensdag tot en met vrijdag een schadeauto. Men kan het schadebedrag raden en zo een dinerbon winnen.

Autoglaz Hengelo

Bij Autoglaz Hengelo aan de Höltersweg 25 in Hengelo kan men van woensdag tot en met vrijdag een sterretje in de voorruit laten repareren voor maar liefst 9 euro.

Autowas Twente

Bij Autowas Twente aan de Höltersweg 30a in Hengelo kan men woensdag tot en met zaterdag raden hoeveel pepermuntrolletjes in een pot zitten om zo een gratis VIP-wash te winnen. Daarnaast kunnen Bleeker rijders, met een Bleeker B op de achterzijde van de auto of kentekenplaat met Auto Bleeker er op, voor 9 euro door de wasstraat. Auto’s worden altijd handmatig voorgewassen bij Autowas Twente.

Auto Bleeker Oldenzaal

Ook bij Auto Bleeker Oldenzaal aan de Hamburgstraat 28 in Oldenzaal is een leuke winactie: raad de kilometerstand van een Opel Kadett en win een ballonvaart voor twee personen!

Kijk voor meer informatie op: www.bleekergroep.nl


Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03