Bandleden van Haystax. Ze staan zondag op het podium van de Houtmaat. Foto: Haystax.
Bandleden van Haystax. Ze staan zondag op het podium van de Houtmaat. Foto: Haystax.

Houtmaat scoort met topband Haystax

Algemeen

Het zomerseizoen met de wekelijkse optredens op Cultuurpodium Houtmaat zit er weer bijna op. Komende zondag 24 september zijn de laatste twee optredens aan de Houtmaatweg. “We hebben een heel leuk seizoen gehad en gaan hier volgend jaar mee door”, zegt programmeur Marcel Diepenmaat van Cultuurpodium Houtmaat. Haystax en Nova Faghm zijn de laatste twee bands dit jaar op de Houtmaat.

HENGELO - De programmeur van dit jaarlijkse evenement is tevreden over dit seizoen. “We voorzien in een grote behoefte voor doelgroep. Dat zijn veelal 50-plussers. Bij mooi weer zijn er wel 300 bezoekers. Soms ook wel 350. Maar we hebben ook bands gehad, die meer bij een jonger publiek aanspreken. We hebben een heel leuk seizoen gehad. De bands spelen hier heel graag. Ze zijn tevreden over het geluid. Hier bij de Houtmaat hebben we ervaren geluidstechnici”, zegt Diepenmaat. De zomer was echter wisselvallig. “Op zondag 9 juli was het zelfs te heet. Op die dag gold code rood en konden we het niet door laten gaan.’’ Diepenmaat constateert dat de belangstelling toeneemt. “Het aantal bezoekers neemt gestaag toe. We hebben ook een nieuwe bar op het ruime terrein. Het is veel professioneler geworden.’’ Ook het goede geluid speelt volgens hem een belangrijke rol in de toenemende bezoekersaantallen. De optredens zijn jaarlijks van begin mei tot en met september. De laatste zondag van september is over enkele dagen. “We hebben zondag 24 september twee topbands op het podium. Het zijn zeer ervaren en uitstekende formaties”, zegt Diepenmaat over Haystax en Nova Faghm. “Ze hebben muzikaal veel te bieden en weten hoe ze het publiek moeten bespelen en enthousiasmeren.” De muziekmiddag begint met Haystax. “Deze band was regelmatig op de Nederlandse televisie te zien en te horen”, weet Diepenmaat. “De missie van Haystax is het publiek kennis laten maken met fantastische, originele liedjes op de manier waarop ze gespeeld moeten worden: de hillbilly manier. Stilzitten is haast niet mogelijk.” Daarna is er zoals gebruikelijk een korte pauze. In het tweede deel van de middag treedt Nova Faghm op. De band beheerst diverse muziekstijlen. “Ze spelen bekende en minder bekende nummers uit de jaren 60 en 70. Het wordt een afsluiting die Cultuurpodium Houtmaat verdient.”

Terwijl het nog ruim een half jaar duurt voordat het seizoen 2024 begint, hebben zich inmiddels tientallen bands aangemeld. Volgens programmeur Marcel Diepenmaat zitten hier ‘juweeltjes’ tussen die heel graag een keer bij de Houtmaat willen optreden. “Het nieuwe ruime podium op het mooie terrein van de Houtmaat met de vijverpartij als prachtige achtergrond is voor de vele bands en artiesten een extra inspiratiebron”, aldus Diepenmaat. Van 14.30 tot 17.00 uur. Entree gratis.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03