Wandelen én proeven.
Wandelen én proeven.

Wandelen en genieten van lekkernijen bij proeverijwandeling

Algemeen

Wandelen en genieten van lokale lekkernijen: dat is het doel van de komende wandeling van de Hengelose Wandel Unie. De vereniging houdt zondag 24 september een proeverijwandeling. “Wandelaars kunnen onderweg en in het clubhuis proeven en kennismaken met streekproducten”, zegt medeorganisator Anja van Raalte van de Hengelose Wandel Unie.

HENGELO - Aan georganiseerde wandeltochten in Nederland is geen gebrek. Wandelliefhebbers kunnen wekelijks wel ergens in dit land aan een wandelevenement van een vereniging meedoen.
Enkele jaren geleden kwamen ze in Hengelo op het idee om een thema-wandeling te organiseren. “Daar zijn we twee jaar geleden mee begonnen. Dat was net na corona. Het idee was er al langer”, zegt Van Raalte.
Twee jaar geleden deden ruim tachtig wandelaars mee in Hengelo. Een jaar geleden was de animo groter. De organisatie kon vorig jaar 115 namen inschrijven voor de proeverijwandeling.
Van Raalte hoopt dat de animo komende zondag weer iets groter zal zijn. “Maar dat is altijd afhankelijk van het weer”, weet Van Raalte. De start van de wandeling is in clubgebouw Het Wandelhuis aan de Twekkelerweg 249. De organisatie laat de wandelaars kennismaken met lokale lekkernijen en streekproducten. Landgoed Kaamps uit Deurningen is in het clubhuis aanwezig. Ook kunnen deelnemers kennismaken met de producten van Landgoedwinkel Reef. “Ze kunnen zondag van alles proeven zoals gehaktballetjes, jam, fruit en sapjes. Onderweg is ook een fruitbar”, zegt Van Raalte. Landgoedwinkel Reef en Het Plukreef zijn eveneens in Het Wandelhuis aanwezig. De organisatie heeft meerdere routes uitgestippeld. Wandelaars hebben keuze uit wandelingen van 6, 12 en 18 kilometer. Gewandeld wordt onder meer richting Twekkelo en Driene. De organisatie hoopt ook veel wandliefhebbers uit andere plaatsen te begroeten.
Kijk voor meer informatie op de website van de Hengelose Wandel Unie.

Vertrekken kan vanaf 11.00 uur. Wandelaars van de afstand van 18 kilometer kunnen starten tussen en 11.00 en 12.00 uur. Voor de afstand van 6 en 12 kilometer kunnen deelnemers starten tussen 11.00 en 13.00 uur. De deelname bedraagt 5 euro.
KNWV-leden krijgen een euro korting en voor leden van de Hengelose Wandel Unie is de deelname gratis.
Lekkernijen proeven is bij de deelnameprijs inbegrepen.

(www.hengelo-wandel.nl)

(door Stefan Wegdam)

Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05