Henk en Ria:
Henk en Ria: "We helpen bij problemen met alle Apple- en Android-apparaten."

SeniorWeb computerspreekuur in het Kulturhus in de Hasseler Es

Algemeen

Waar staan mijn foto’s op mijn mobiel? Hoe maak ik een back-up van bestanden op mijn computer? Mijn iPad heeft steeds een probleem met verbinden met de WiFi. Hoe zoek ik veilig op internet? Op het digi-spreekuur in het Kulturhus in de Hasseler Es komen allerlei vragen voorbij, vertellen Henk (cursuscoördinator) en Ria (secretaris bestuur) van het SeniorWeb. 

HENGELO - Henk vertelt: “Een keer in de maand kan iedereen zonder afspraak binnenlopen op het spreekuur. Het is handig dat mensen dan hun eigen apparaat meebrengen.” Ria vult aan: “We helpen bij problemen met zowel Apple- als Android-apparaten. Mensen kunnen een vraag overigens ook per mail stellen. Dat kan via: info@seniorwebhengelo.nl.” 

SeniorWeb verzorgt naast de inloopspreekuren ook workshops en cursussen. Henk: “Die zijn in de Bibliotheek in de binnenstad en ze zijn meestal gratis. De cursussen zijn op drie niveaus en er geldt geen leeftijdsgrens. Voor de beginner is er bijvoorbeeld de cursus ‘Klik&Tik’ waarbij je leert de computer te bedienen, te werken met de muis en te navigeren op internet. Het tweede niveau is gemiddeld, bijvoorbeeld de cursus ‘Digivitaler’ met onderwerpen als het patiëntenportaal van de huisarts en het videoconsult. Het derde niveau is voor gevorderden. Dan kun je goed met de computer overweg, maar wil je je verdiepen in een bepaald onderwerp.” 

Ria: “Ik wil ook nog even wijzen op Het Oefenplein op de tweede verdieping van de Bibliotheek in de binnenstad. Daar kun je zelfstandig via de computer je digitale vaardigheden verbeteren. Je kunt dan in je eigen tijd oefenen wat je in de cursus hebt geleerd.”

Het computerspreekuur is elke tweede vrijdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur in Kulturhus Hasseler Es aan de Henry Woodstraat 62. Het inloopspreekuur is gratis, aanmelden is niet nodig en lid zijn van de Bibliotheek is geen vereiste. Ga voor cursussen en workshops naar www.seniorwebhengelo.nl.

bibliotheekhengelo.nl

Bibliotheek Hengelo

boek
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05