Hengelose zangeres Nikki Jerris kreeg de muziek met de paplepel ingegoten.
Hengelose zangeres Nikki Jerris kreeg de muziek met de paplepel ingegoten.

‘Was leerzaam, zou het zo weer doen’

Algemeen

Onlangs was ze te zien bij The Talent Scouts op SBS6, met een eigen versie van het nummer Eye of the Tiger van Survivor: de Hengelose zangeres Nikki Jerris. “Wat was dit spannend zeg!” Ze blikt erop terug in een knusse woonkamer met markante piano en twee huiskatten. Uit zichzelf zou ze zich niet snel zou opgeven voor zo’n programma, maar ze werd gevraagd en zou het zo weer zou doen. “Het was ontzettend leerzaam.”

door Marjolein van Loenen

HENGELO - Het programma van Talpa bestaat uit vijf talent scouts, vijf duizend euro te besteden per scout per aflevering en Nederlandse talenten die eigen versies van bekende nummers zingen en daar auditie mee doen. De scouts zijn Angela Groothuizen, volksrapper Donnie, DJ en producer Nicky Romero, singer-songwriter Fleming en de Nederlandse koningin van de streams, Tabitha. Ze strijden met elkaar om het beste talent binnen te halen, door tegen elkaar op te bieden nadat ze de knop hebben ingedrukt. De deelnemer die door is, gaat dan sowieso naar huis met een bedrag om verder te investeren in de muziek. De winnaar van de show, nu terug te zien op kijk.nl - mag een uur lang optreden op Nederland’s bekendste muziekfestival Pinkpop en krijgt 25 duizend euro mee om een knalshow neer te zetten.

Helaas mocht Nikki niet zo ver komen als ze had gehoopt, maar ze kijkt er met plezier op terug. In december werd ze op Instagram benaderd door iemand van Talpa, of ze auditie wilde doen. “Nou, is goed”, dacht de nuchtere Twentse, hoewel ze het in eerste instantie niet meteen geloofde. Maar na enig speurwerk en een tweede telefoontje was ze gerustgesteld, waarop haar muzikale reis vanuit de Twentse grassprieten ineens nationaal ging. “Het was heel erg spannend want ja, er zijn zo veel camera’s en mensen op de set voor wie je dan moet zingen.” En ook dat ze tijdens het zingen een oortje in moest, was ze niet gewend (waarbij je de muziek en eigen stem tegelijk hoort, red.). De 24-jarige Nikki maakte zich er erg druk om, maar twee scouts draaiden en Donnie werd het. Na haar optreden kreeg ze een ‘box’ van Donnie, ‘zo van: welkom’ maar verder heeft ze hem of de andere BN’ers eigenlijk niet gesproken. “Daarna en in de tweede week toen ik eruit werd gestemd heb ik hem ook niet meer gezien.”


Gluren bij de buren
Na Talent Scouts in Hilversum deed ze met haar band, Sage, mee aan het Hengelose tuinfeest Gluren bij de Buren. “Ik heb heel veel gedaan met muziek, maar het is er nog niet van gekomen om iets uit te brengen of te doen op social media als YouTube.” Want naar eigen zeggen staat haar perfectionisme wat in de weg. “Het is niet zo eenvoudig om hier in de buurt de juiste mensen te vinden, met wie het klikt, met wie je interesses deelt en om daar dan leuke muziek van te maken.” Momenteel is ze bezig met een EDM (Electronic Dance Music). “De DJ is de muziek aan het schrijven en ik ben zo benieuwd hoe het straks ontvangen wordt.” Hou daarvoor haar Instagram in de gaten. Eind september gaat ze met Sage een dagje op straat optreden, waar is nog niet bekend. Misschien op Hengelo’s nieuwe marktplein, maar daar is een vergunning voor nodig. “In Enschede en in Duitse plaatsen over de grens hoeft dat niet.”


Waar het begon
Nikki is geboren en opgegroeid in Enschede. Toen ze 19 werd, verhuisde ze naar Hengelo, waar ze op diverse plekken heeft gewoond, tot ze twee jaar geleden haar Gijs ontmoette, met wie ze nu een knus huis deelt. Ze komt uit een muzikaal nest. Haar moeder, zangeres in een bruiloftband, zegt wel eens dat Nikki eerder kon zingen dan praten. Haar stiefvader zat ook in een band en haar biologische vader was rapper. “Echt met de paplepel ingegoten dus”, grapt Nikki. “Ik doe gewoon mijn ding, ik zing gewoon, het gaat op gevoel.” Als ze de kans zou krijgen zou ze het gelijk doen - leven van de muziek - maar voor brood op de plank werkt ze als zzp-er in de zorg. Wat er nog op haar muzikale pad komt, ze pakt het gretig aan. En sinds kort is Sage op zoek naar een nieuwe gitarist.

‘het is er nog niet van gekomen om iets uit te brengen’

Afbeelding
De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00