<p>Kunstenares Anja Temmink-Stolk voor haar atelier Lamozanja, met de serie portretten 'straatnamen krijgen een gezicht'.</p>

Kunstenares Anja Temmink-Stolk voor haar atelier Lamozanja, met de serie portretten 'straatnamen krijgen een gezicht'.

(Foto: Joost Cuijpers)

Straatnamen krijgen een gezicht

Hengelo - Atelier Lamozanja van beeldend kunstenaar Anja Temmink is gevestigd in de Hasseler Es, dit is een mooie groene wijk in Hengelo Noord. Al wandelend kwam regelmatig de vraag naar boven: “Wie waren die mensen op al die bordjes toch?”. Zo ontstond het idee om deze straatnamen ‘een gezicht te geven’. 

Dit was best een uitdaging, want veel meer dan een vage zwart wit foto was er vaak niet te vinden. Ervaring met boetseren naar levend model heeft Anja wel, ook zeker niet onverdienstelijk. Dat bleek wel na selectie door de Nederlandse Portretprijs 2021, waarbij deze kunstenares overbleef bij de laatste tien procent! Ze koos ervoor de dames te portretteren, bustes van heren zijn er tenslotte in het verleden al genoeg gemaakt.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend zaterdag 26 en zondag 27 juni, bent u van harte welkom de resultaten in Anja’s atelier te komen bewonderen. In dit weekend zullen ruim 400 kunstenaars door heel Nederland de deuren van hun ateliers openen. Zo krijgt u een unieke kijk in het leven en werk van deze beeldende kunstenaars.

Naast de portretten zal er ook ander recent werk te zien zijn, waaronder beelden van keramiek en glas. Verder zal Anja u graag de plek laten zien waar zij workshops pâte de verre geeft. Uitleg over deze glastechniek en natuurlijk de eindresultaten zullen niet ontbreken.

Voor meer info: www.landelijkatelierweekend.nl en www.lamozanja.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden