Genieten van klassieke muziek in Johanneskerk

 Diepenheim - Beleef twee mooie concerten in het 2e halfjaar 2021. Het concert van Tjeerd Top (plaatsvervangend Concertmeester van het Concertgebouworkest) is op 10 juli in de Johanneskerk te Diepenheim

Tjeerd Top speelt een avontuurlijk programma voor viool solo. Hierin vloeit Vivaldi naadloos over in muziek van de Red Hot Chili Peppers en Paganini wordt afgewisseld met Van Halen. Deze muziek is tevens op zijn nieuwste album “Fragile” te vinden.Reserveer snel uw kaarten, want vol is volEntree €20; tot 18 jaar €10

Kaartverkoop uitsluitend via diepenheimklassiek@gmail.com of reserveren via lucyvandael@gmail.com

U ontvangt dan vooraf van ons een betalingsverzoek. De kerk is ingericht met zitplaatsen op 1,5 meter volgens de RIVM maatregelen. Er is geen pauze. Let op: reserveren is verplicht. Er is geen kaartverkoop aan de zaal. U dient nog steeds een mondmasker te dragen bij binnenkomst. Bij aankomst op uw zitplaats mag u deze afdoen. Het concert begint om 20:00 uur.

Camerata

Op 2 Oktober 2021 speelt Camerata RCO Schubert’s Octet in de JohanneskerkSchuberts nogal serene van groot zelfvertrouwen getuigende octet voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot uit 1824 is in tweeërlei betekenis uniek. Het is zijn enige werk voor acht uitvoerenden en geen enkele andere componist heeft voor dezelfde bezetting geschreven.

Het werk werd op verzoek van een Weense edelman, Ferdinand Troyer geschreven. Deze was zelf klarinettist en wilde graag over een werk beschikken naast het Septet van Beethoven dat destijds erg populair was.

De zes delen van het Octet duren ruim een uur, maar het werk is zo luchthartig dat de tijd voorbijvliegt. In de langzame adagio inleiding worden de acht instrumenten afzonderlijk en in combinatie voorgesteld, waarna ze samen een sprankelend allegro spelen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden