Foto: PR

Wederopbouwbier Summer Ale 21

Hengelo - Het nieuwste bier van Nederland, te verkrijgen vanaf 10 juni, heet Wederopbouwbier (Summer Ale 21) en is een bier als geen ander bier. Niet alleen om de smaak maar ook om de betekenis en het doel.

Het bier wordt zowel in Buurse (bij Brouwerij Rigtersbier) als in Rotterdam gebrouwen. Wederopbouwbier is een blond ‘Summer Ale’ gebrouwen met citroenmelisse en pleuriskruid en heeft een alcoholpercentage van 4.5 - 5.0 %.

In eerste instantie zal onder het label Hengelo Bier uitgebracht worden, daarna volgt het Rotterdamse bier onder een nieuw nog te ontwikkelen biermerk. Op woensdag 5 mei hing de vlag uit want dan wordt het eerste brouwsel van Wederopbouwbier gebrouwen bij Brouwerij Rigtersbier. Op dinsdag 8 juni wordt het afgevuld op de fles.

Zowel Rotterdam als Hengelo zijn ‘wederopbouwsteden,’ vanwege de wederopbouw na de schade ontstaan de tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar we hebben het hier natuurlijk over een hele andere wederopbouw. Namelijk de post-corona wederopbouw van de evenementenbranche en de onafhankelijke horeca in 2021 en 2022.

Wederopbouwbier wil evenementen en activiteiten aanjagen in de horeca. Lokale ambassadeurs moeten de initiatiefnemer gaan helpen met het aanjagen van het succes van Wederopbouwbier.

www.wederopbouwbier.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding