Hengelo Sport komt met gevarieerd BasisAanbodSport

Hengelo - Meteen na de zomervakantie hoopt Hengelo Sport, gezien de laatste ontwikkelingen, weer van start te kunnen gaan met een gevarieerd BasisAanbodSport. Hengelo Sport laat zo alle 7200 basisschoolkinderen in de gemeente Hengelo sporten en bewegen. Hengelo Sport werkt hierin samen met basisscholen, sportverenigingen en overige aanbieders.

De gemeente Hengelo vindt het belang van sport op school groot. Daarom wordt er door middel van Hengelo Sport in een uitgebreid sportaanbod voor kinderen geïnvesteerd; zowel onder als na schooltijd. Nu na de coronaperiode is sport en bewegen nog belangrijker geworden. Binnen dit aanbod is ook aandacht voor gezonde voeding en fair play. Er komen zelfs gemeentes uit het hele land om te kijken hoe Hengelo Sport werkt.

Aanbod

Hengelo Sport heeft voor het komende schooljaar een uitgebreid aanbod van lessen, evenementen en toernooien op het programma. Ieder kind in de basisschoolperiode maakt kennis met alle activiteiten. Het BasisAanbodSport van Hengelo Sport is verdeeld in diverse categorieën en te herkennen aan de vaste kleuren.

• SWIM (natte gymlessen in het Sportbad voor alle groepen 3 t/m 8)

Doel: zorgen voor zwemveiligheid, plezier beleven aan sport, uitdagen en grenzen verleggen, zelfvertrouwen.

• GYM (kennismaking met sport op de schoollocatie voor alle groepen 3 t/m 6)

Doel: kennismaking met verschillende sporten, sportverenigingen de kans te geven zich te profileren, stimuleren van naschools aanbod, kinderen enthousiast maken om lid te worden van een vereniging.

• KleuterGYM (kleutergymlessen in het speellokaal voor alle groepen 1&2)

Doel: kennismaking met Hengelo Sport, screening van de motorische vaardigheden.

• EVENT (8 Evenementen op een sportlocatie)

Dit jaar op de activiteitenkalender: Beweeg wat Je Eet, Lekker Gezond, Cruyff Court 6vs6, Schaatsen, Indoor Streetsoccer, Atletiek, Sportdagen, Triatlon 

Doel: kennismaking met verschillende sportaccommodaties, profilering sportverenigingen, bevorderen gezonde leefstijl.

• TOURNAMENT (9 Schoolsporttoernooien om het kampioenschap van Hengelo)

Dit jaar op de activiteitenkalender: Zwemmen, Dammen, Volleybal, Tafeltennis, Schaken, Handbal, Voetbal, Atletiek, Beeball

Doel: kennismaking verschillende sporten, Fair Play, kinderen enthousiasmeren om lid te worden van een vereniging.

• SPECIALS (ondersteuning en samenwerking)

Doel: ondersteuning verenigingen, scholen en alle overige aanbieders.

Dit jaar op de activiteitenkalender: Judo4Life, Korfbal, Apenkooitoernooi, Schaatsen op het nieuwe evenementenplein, Vakantiespelen

Belangrijke bijdrage

Sport en onderwijs horen bij elkaar en versterken elkaar. Sport is niet alleen leuk om te doen, maar levert net als het onderwijs ook een belangrijke bijdrage aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen. Sport is een van de terreinen waarop kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen ‘excelleren’. Door voldoende sport en beweging groeien kinderen gezonder op en wordt overgewicht voorkomen en bestreden. Daarnaast speelt sport een rol bij thema’s als acceptatie van regels, integratie en tolerantie.

Het totale BasisAanbodSport, de kalender, de lessen, roosters en contactgegevens zijn te vinden op www.hengelosport.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden