Susanne van den Beukel en Herman Groeneveld
Susanne van den Beukel en Herman Groeneveld (Foto: Precious People Fotografie)

Lijsttrekkersduo voor ChristenUnie

Hengelo - De ChristenUnie gaat de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in met een lijsttrekkersduo. Raadslid en fractievoorzitter Susanne van den Beukel en fractievertegenwoordiger Herman Groeneveld zijn al een sterk team. De keuze van de leden voor dit duo past bij de ambitie om voor twee zetels te gaan.

Dit werd besloten tijdens de digitale ledenvergadering op 27 mei. Susanne van den Beukel: “Samen zijn we sterker en vullen we elkaar goed aan. De afgelopen vier jaar heb ik met Herman goed samengewerkt en konden we laten zien waarvoor we als ChristenUnie in Hengelo staan. We zijn als fractie gegroeid en er staat een gedreven team achter ons. We zijn nog niet klaar en hebben veel zin in een tweede periode in de raad.”

Uitdagingen

“Er zijn veel onderwerpen die ons als fractie raken en waar we ons sterk voor willen blijven maken”, zegt Van den Beukel. “Denk hierbij aan het creëren van meer geschikte en betaalbare woonvormen voor ouderen, maar ook voor jongeren en dak- en thuislozen. De veel besproken doorstroom moet weer op gang komen. Het begin is er. Maar juist nu er zo veel mag worden gebouwd, willen we de ontwikkeling in de gaten houden en mee beslissen. Ook de weg naar verduurzaming en de regionale energiestrategie houden ons bezig. Fingerspitzengefühl en kennis van zaken kunnen wij als ChristenUnie inbrengen. Verder moet ook in Hengelo de menselijke maat terugkomen, er meer aandacht zijn voor de enkeling. Er is al een en ander bereikt om eenzaamheid in onze stad te voorkomen, maar we zijn er nog niet. Ten slotte willen we ons in de debatten over het vraagstuk ‘Casino wel of niet in Hengelo’ actief blijven inzetten voor het goede voor onze stad.”

‘2 zetels in 22’

De vele belangrijke dossiers en het gebrek aan capaciteit wringen. Van den Beukel: “Om controlerend en sturend het verschil te kunnen maken is behalve veel tijd en energie een sterk team essentieel. Juist daarom willen we als duo op naar een nieuwe ronde, 2 zetels in 22. Als hoopvolle realisten willen we voor onze stad het beste zoeken. We willen blijven bouwen aan de lokale ChristenUnie maar vooral ons met hart en ziel blijven inspannen voor lokale gerechtigheid.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding