<p>Voorbeeldfoto Project Zenna: Trees</p>

Voorbeeldfoto Project Zenna: Trees

(Foto: Wim van der Geest)

Gratis fotoshoot voor senioren met Project Zenna

Hengelo - In het kader van ‘Senioren verdienen een mooie foto’, wil fotograaf Wim van der Geest uit Hengelo mensen vanaf een jaar of 70 uit Hengelo een gratis fotoshoot aanbieden. Dit initiatief is bedacht door fotografe Zenna Aydin uit Deventer. Inmiddels steunen veel fotografen door heel Nederland Project Zenna. 

Wim van der Geest is één van hen. ‘’Onze ouders/grootouders vragen regelmatig om nieuwe foto’s van de kinderen/kleinkinderen. Maar heeft u recente foto’s van uw vader/moeder, opa/oma? Zou u niet van uw vader, moeder, grootvader en/of grootmoeder een mooie portretfoto willen hebben? Dat kan! Met Project Zenna geef ik senioren gratis een fotoshoot en een digitale afdruk. Zo’n moment dat je graag een mooie foto van je vader, moeder, grootvader en/of grootmoeder zou hebben kan sneller komen dan je lief is. Wij hebben niet het eeuwige leven en juist op die droevige momenten is het waardevol een mooie foto als herinnering te hebben. Helaas kunnen veel mensen uit ervaring spreken dat ze geen mooie foto van hun dierbaren hebben. 

Met Project Zenna wil ik de senioren, maar natuurlijk ook de kinderen en kleinkinderen die foto geven. Nu de corona-regels weer wat soepeler worden en veel mensen gevaccineerd zijn kunnen we weer denken aan het bezoeken van de senioren om die fotoshoot te houden. Ja, ik kom thuis bij de senior. Veel senioren zijn minder mobiel en een fotoshoot in een studio is voor hen vaak een te grote opgave. Ik neem mijn spulletjes mee en kom aan huis. Wanneer de senior mobiel is en een fotoshoot op locatie wil is dat natuurlijk in overleg ook mogelijk. Tijdens zo’n fotoshoot wil ik de senior graag fotograferen op de plaats waar iedereen de senior kent (bijvoorbeeld de eigen stoel, een werk- of hobbyplek), met een dierbaar voorwerp, en natuurlijk een statieportret. 

De fotoshoot duurt ongeveer een uur, maar haast is een woord wat niet gebruikt wordt. Ook wanneer het langer duurt is dat geen probleem. Een serie mooie foto’s is het doel. Na de fotoshoot bewerk ik de foto’s en stuur die naar de senior. Niet alle senioren zijn zo thuis op de computer, dan stuur ik ze naar de contactpersoon. Deze foto’s zijn verkleind en voorzien van watermerk. De senior kiest de gewenste foto en die stuur ik dan in origineel formaat en zonder watermerk kosteloos toe. Wanneer er meer foto’s afgenomen worden vraag ik daar een kleine vergoeding voor. Mensen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met mij via wim@wimvandergeest-fotografie.nl’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding