FBK Schoolatletiek gaat door

Hengelo - Het jaarlijks terugkerende FBK Schoolatletiek, georganiseerd voor basisschoolleerlingen in Twente, gaat door! Het toernooi start op maandag 17 mei. Om drukte te voorkomen wordt het toernooi verspreid over 21 dagen en is publiek niet toegestaan. Daarnaast doen er aan deze editie alleen Hengelose basisschoolleerlingen mee.

Wethouder Claudio Bruggink (Sport) is verheugd dat het FBK schoolatletiek doorgaat: “Het is heel erg belangrijk dat de jongeren gestimuleerd worden om lekker te gaan sporten. Om energie kwijt te kunnen, met leeftijdsgenoten bezig te zijn en om even alles te kunnen vergeten. Sportactiviteiten die nu weer mogen, moedigen we aan en moeten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk kinderen”. 

21 dagen 

28 basisscholen uit Hengelo hebben zich opgegeven voor het toernooi. In totaal zullen 950 scholieren uit groep 8 verdeeld over 21 dagen in het FBK stadion sporten. Maandag 17 mei beginnen de eerste kinderen met de sportactiviteiten. De laatste dag staat gepland op 25 juni. Meer informatie over de data en de indeling van de groepen staat op www.hengelosport.nl

Alle disciplines 

Welk kind wil niet in de voetsporen treden van Nederlandse toppers als Dafne Schippers, Churandy Martina of Femke Bol? De Hengelose scholieren krijgen deze kans doordat zij diverse atletiekonderdelen mogen afwerken in het FBK stadion. Alle disciplines komen aan bod. Van de 60 meter sprint tot kogelstoten.

Hengelo Sport

Met ondersteuning van de FBK Games, de Rabobank Centraal Twente en Atletiekvereniging MPM kan Hengelo Sport de speciale coronaproof atletiekdagen door laten gaan. Hengelo Sport zorgt in de gemeente Hengelo voor een fantastisch sportaanbod gedurende alle schoolweken; van schaatsen tot atletiek en van schaken tot reddingszwemmen. Hengelo Sport gebruikt sport als middel om meer bewegen te stimuleren. Sport te zien als zinvolle vrijetijdsbesteding en het bevorderen van de sociale vaardigheden en een gezonde levensstijl. In alle lessen, evenementen en toernooien komen één of meerdere doelstellingen terug. Bij alle activiteiten staat samenwerken, samen spelen, samen leren, veiligheid en plezier maken centraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden