<p>Wethouder Gerrits en BIT voorzitter Sietske Smit onthullen de nieuwe bewegwijzering op bedrijvenpark Twentekanaal. </p>

Wethouder Gerrits en BIT voorzitter Sietske Smit onthullen de nieuwe bewegwijzering op bedrijvenpark Twentekanaal.

(Foto: PR)

Bedrijvenpark Twentekanaal krijgt nieuwe bewegwijzering

Hengelo - Woensdag 12 mei onthulden wethouder Gerrits en BIT voorzitter Sietske Smit de nieuwe bewegwijzering op bedrijvenpark Twentekanaal. De oude ‘geelblauwe portaalborden’ waren niet meer van deze tijd, daarnaast werden deze borden niet onderhouden en bijgehouden. Tijd dus voor vernieuwing van de borden. 

Vanuit BIT wordt lokaal zakendoen gestimuleerd en daarom is ook voor de vernieuwing van de borden met een lokale partij samenwerkt, in dit geval Letterlicht Nederland. Letterlicht Nederland is gevestigd aan de Granaatstraat en tevens BIT-lid. Samen met Letterlicht is BIT tot een nieuwe frisse uitstraling van de borden gekomen, waarop BIT-leden een naamsvermelding kunnen krijgen. ‘Vanaf juli vorig jaar is Gerdi de Vries onze nieuwe parkmanager. Zij heeft bij haar aantreden onderzoek gedaan naar wat de ondernemers vinden van het lidmaatschap en hoe wij nog meer van toegevoegde waarde kunnen zijn. In een concreet jaarplan zijn wij nu aan de slag met de verbeterpunten. Eén hiervan is de vernieuwing van de bewegwijzering. Wij zijn dan ook trots dat we deze borden vandaag samen met de wethouder mogen onthullen’, vertelt BIT voorzitter Sietske Smit.

Toekomstbestendige bedrijventerreinen De provincie Overijssel wil met gemeenten en lokale ondernemersverenigingen stappen zetten naar toekomstbestendige bedrijventerreinen. In Hengelo zijn wij daar met behulp van de STEC Groep concreet mee aan de slag gegaan.

Verduurzaming

Er is steeds meer aandacht voor de verduurzaming van bedrijventerreinen. Gezien hun omvang in areaal, grondstofstromen en energiegebruik spelen zij een belangrijke rol in het behalen van de energie-, klimaat- en circulaire doelen. De kwaliteit van bedrijventerreinen beïnvloedt het functioneren van zittende ondernemers alsook de aantrekkingskracht op nieuwe ondernemingen. Een groene en gezonde werkomgeving is een steeds belangrijkere voorwaarde voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat.

Samen met BIT willen wij aan de slag met het toekomstbestendig maken van het bedrijvenpark Twentekanaal. Dit komt de (vastgoed)waarde van het gehele park en hiermee van de individuele ondernemers ten goede. Ik geloof erin dat we alleen stappen kunnen zetten als de basis op orde is. Een belangrijk basisonderdeel is de bewegwijzering op het terrein en daarom ben ik blij dat dit gerealiseerd is, vertelt wethouder Gerrits.

Ondernemersvereniging BIT

BIT is de ondernemersvereniging voor ondernemers gevestigd op het bedrijvenpark Twentekanaal. BIT zorgt ervoor dat ondernemen goedkoper, duurzamer en veiliger wordt.

Wij organiseren diensten als collectieve inkoop en collectieve beveiliging, hebben diverse werkgroepen om de kwaliteit van het Twentekanaal te verbeteren en organiseren diverse netwerkbijeenkomsten. Leden verdienen meestal hun contributiebijdrage snel terug, door mee te doen met één van onze inkoopdiensten. Ruim 220 bedrijven op het Twentekanaal zijn lid van de BIT, waaronder alle grote werkgevers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden