<p>De initiatiefnemers Hilke Bressers (zangeres) en Sophie de Rijk (violiste en artistiek leider).</p>

De initiatiefnemers Hilke Bressers (zangeres) en Sophie de Rijk (violiste en artistiek leider).

(Foto: PR)

Unieke locatievoorstelling: geef bedreigde dieren een podium!

Hengelo - Deze zomer vindt een unieke locatievoorstelling plaats op Heidegoed ‘t Kluenven in Hengelo. Dat wil zeggen: als u meehelpt dat mogelijk te maken. Met het Carnaval der Bedreigde Dieren willen vier bevlogen musici op een originele en positieve manier aandacht vragen voor klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Daarom hebben ze samen met een aantal bekende dichters, waaronder Ingmar Heytze en Judith Herzberg, muzikale en poëtische odes aan bedreigde diersoorten geschreven.

Al wandelend door de natuur krijgt u op verrassende plekken nieuwe composities en gedichten te horen. Helpt u hun zomertournee te verwezenlijken door te doneren aan hun crowdfundingcampagne?

Initiatiefnemer en zangeres Hilke Bressers: “Dagelijks bereiken ons treurig stemmende nieuwsberichten en beelden over klimaatverandering. Wij kiezen voor de weg van schoonheid en verwondering, een benadering die bij uitstek is weggelegd voor de kunsten, om het publiek te raken en op een andere manier aan te zetten tot reflectie en actie.”

Violiste en artistiek leider Sophie de Rijk: “We zijn al een eind op weg met de financiële realisatie van de tournee, mede dankzij de bijdragen van culturele fondsen. Daar zijn we heel blij mee. Maar om echt van start te kunnen gaan, is meer nodig. Daarom zijn we een crowdfundingcampagne op Voordekunst gestart. Voor elke €750 die we aan donaties binnen krijgen, kunnen we een diersoort in de spotlights zetten.”

Helpt u mee bedreigde dieren een podium te geven? De crowdfundingcampagne vindt u op: https://www.voordekunst.nl/projecten/12082-carnaval-der-bedreigde-dieren-1

Meer informatie over de (geheel coronaproof) concerten vindt u op: www.carnavalderbedreigdedieren.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden