Joshus Brenet is bezig aan een topseizoen bij FC Twente. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
Joshus Brenet is bezig aan een topseizoen bij FC Twente. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)

Joshua Brenet is een bijzondere back

Algemeen

Joshua Brenet heeft zijn draai gevonden bij FC Twente. Een langer verblijf in Enschede zou hem goed doen en de club ook. Maar dan moet er wel een nieuw contract komen. Dat Brenet een bijzondere back is, dat zagen de fans zondag in De Grolsch Veste in de play-offwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Enschede - Joshua Brenet maakte tegen Heerenveen niet alleen een goal, hij zette ook nog eens Manfred Ugalde alleen voor de keeper en verscheen zelf ook alleen voor de keeper. In de 22e minuut brak Brenet door op een pass van Vaclav Cerny, maar moest hij zijn meerdere erkennen in doelman Andries Noppert. De dieptepass van Brenet op Ugalde was vlak na rust. De spits uit Costa Rica schoof de bal voorlangs. De goal van Brenet was een counter uit het boekje. De rechtsback van Twente ontfutselde Osame Saraoui de bal, waarna Ugalde de bal precies op het goede moment doorgaf aan Cerny die op zijn beurt Brenet op maat bediende, die vervolgens Noppert passeerde. Het was de 3-0 tegen Heerenveen, nadat eerder Michel Vlap en Robin Pröpper hadden gescoord. De 4-0 in de slotfase was een intikker van Virgil Misidjan na een fraaie actie van Ramiz Zerrouki. 

De in Kerkrade geboren Brenet (29) debuteerde in 2016 in Oranje. Brenet kwam transfervrij over van TSG Hoffenheim en werd tweemaal kampioen met PSV . De goal tegen Heerenveen was al zijn achtste doelpunt dit seizoen. Qua assists staat Brenet op 4. Donderdag en zondag speelt Twente de finale van de play-offs tegen Sparta Rotterdam.

Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05