Home of Talents trekt met instrumentencarrousel de basisscholen in

Hof van Twente - Home of Talents wil graag alle kinderen in de Hof de kans geven om kennis te maken met het bespelen van een instrument. En, nog belangrijker: met het plezier van samen muziek maken. Er zijn nieuwe instrumenten aangeschaft en in de komende weken (vanaf maandag 17 mei) geven docenten van Home of Talents twee keer een serie van vier lessen aan leerlingen van groep 6 in de basisscholen.

In de eerste ronde gaat het om de instrumenten gitaar, toetsen en strijkers. In een tweede ronde zijn slagwerkers, koper- en houtblazers aan de beurt. Leerlingen worden door de docenten ingedeeld in verschillende groepen, ieder met een eigen instrument. De docenten komen voor de lessen naar de basisscholen, om te oefenen met de leerlingen maar ook om meer te vertellen over hun instrument en over het maken muziek. In de laatste les komen de instrumenten samen en worden de ingestudeerde stukken voor schoolgenoten en (indien mogelijk) ouders gepresenteerd in een mini-concertje.

Er wordt gewerkt met vaste stukken, en met van tevoren gemaakte eenvoudige partijen per instrument die door iedereen worden ingestudeerd. Daarnaast in er een begeleidende track. In de eerste drie lessen wordt onder leiding van een van de docenten van Home of Talents geoefend, en hoor je meer over het instrument en over het maken van muziek. De instrumentencarroussel wordt aangeboden op de basisscholen in samenwerking met de stichting CuBaHof (Stichting Culturele Basisvorming Hof van Twente).

www.homeoftalents.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden