Bij STERKplaats Twente doet iedereen mee

Hengelo - Sinds februari 2020 heeft STERKplaats Twente een plekje binnen de muren van ROC van Twente. Een plek waar mensen met een licht verstandelijke beperking werken aan hun toekomst. “Dit is een plek waar iedereen zich vrij kan ontwikkelen.”

STERKplaats Twente is een leer- en werkplek waar gemotiveerde jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking zichzelf ontwikkelen. Een plek die aansluit bij hun talenten en kwaliteiten. “Onze studenten worden klaargestoomd voor (deels) betaald of begeleid werk“, legt Marieke Bosch, coach van de STERKplaats, uit. Maar misschien wel net zo belangrijk is de rol van ervaringsdeskundige die de studenten van STERKplaats Twente leren. “Ze leren ook om hun stem te laten horen bij gemeenten of maatschappelijke instellingen.”

Naast de studenten van de STERKplaats is er ook een voordeel voor de studenten die een zorgopleiding volgen bij ROC van Twente. Docent Monique Schaalje: “Hoe mooi is het dat de STERK-studenten kunnen uitleggen, wat ze meemaken, moeilijk vinden en soms missen of irritant vinden aan hun begeleiding. Hoe mooi is het dat studenten van het ROC, leren contact maken, leren dromen over ideale woon- en werkplekken , geïnspireerd op verhalen van de mens met een beperking. We maken ze vitaler, door Sport en Spel, gezonde leefstijlen en begeleiding gericht op zoveel mogelijk eigen keuzes en regie.”

Schaalje vervolgt: “Het mooiste wat deze samenwerking eigenlijk oplevert, naast dat ons onderwijs nog meer beeldend en echter is geworden, is het feit dat we ook weer stilstaan bij een wereld, waarin er echt plek is voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Onze kleine klassen van maximaal 16 leerlingen zijn voor deze studenten ideaal.”

De STERKplaats is een plek waar mensen met een beperking zichzelf net als alle andere mensen kunnen blijven ontwikkelen. “Deze studenten hebben een schat aan eigen ervaringen, die willen we graag benutten.”
Meer weten? Kijk op https://lfb.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding