<p>Karin Ebbekink</p>

Karin Ebbekink

(Foto: PR)

Roxy’s nieuwe plek, boek voor pubers in leefgroep

Hengevelde - Deze week is Roxy’s nieuwe plek, geschreven door Karin Ebbekink, verschenen bij Uitgeverij EigenZinnig, een bijzonder boek voor en over pubers die in een leefgroep (gaan) wonen.

Karin Ebbekink uit Hengevelde heeft sociaal pedagogisch werk gestudeerd en werkt als persoonlijk begeleider bij Pluryn, een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ze merkte op dat er voor de jongeren waar ze mee werkt heel weinig boeken zijn, waarin ze zichzelf kunnen herkennen. 

Zo ontstond de droom om speciaal voor en over deze doelgroep te gaan schrijven. In 2018 en 2019 nam Karin deel aan een aantal workshops bij schrijfster Yvonne Brill. Hier is Roxy geboren en daarmee een eerste aanzet voor een boek speciaal voor “haar” jongeren.

Brutale puber

Roxy is een boze, brutale en eigenwijze puber. Het gaat niet goed thuis. Daarom wordt ze weggehaald bij haar moeder. Ze gaat in een leefgroep wonen. Daar wordt ze heel verdrietig van. En boos, en brutaal… Gelukkig heeft ze haar skateboard en krijgt ze hulp van de meiden uit de groep. Zou het Roxy lukken om een nieuwe start te maken?

De illustraties zijn gemaakt door Marijke Klompmaker. Het boek is gedrukt met een extra grote letter, zodat het ook geschikt is voor jongeren die moeite hebben met lezen. Het kan besteld worden bij www.uitgeverijeigenzinnig.nl of bij de (online) boekhandel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden