Gezelligheid bij het kampvuur met veel gitaarmuziek. Foto: Gerda Meijer.
Gezelligheid bij het kampvuur met veel gitaarmuziek. Foto: Gerda Meijer.

Samen gitaar spelen bij het kampvuur

Algemeen

Stefan Wegdam

Gitaarleraar Frank Meijer uit Hengelo sluit zijn gitaarseizoen doorgaans af met een gezellige avond bij een kampvuur. Dat doet hij dit jaar ook. “Veel mensen komen al jaren. Leerlingen nemen ook vrienden en familie mee”, zegt Meijer. Deze avond is op zaterdag 10 juni. 

HENGELO - Gitaarleraar Meijer kwam dertig jaar geleden op het idee om aan het einde van het gitaarseizoen iets te organiseren. Een samenkomst van leerlingen leek hem leuk. “Want die zien elkaar anders nooit. Daarom ben ik een kampvuur met muziek gaan organiseren. Leerlingen konden dan bij elkaar komen en samen maakten we er een gezellige avond van. We zijn ooit begonnen bij een camping in de buurt van Markelo. Maar die camping bestaat niet meer. Daarna zijn we naar Bornerbroek verhuisd. Maar daar zitten we ook ook al niet meer. Die plek werd te klein. We zijn ruim tien jaar geleden naar het Jessapark van de familie Beijk gegaan. Dat is aan de Vikkerhoeksweg, vlakbij de voetbalvelden van Wilhelminaschool”, zegt Meijer. De animo was altijd groot. Nu staat de teller op 160 aanmeldingen. Er is plek voor tweehonderd bezoekers. Meijer verwacht dat er nog wel wat aanmeldingen binnen zullen komen de komende dagen. “Sommigen komen al jaren. Ook zijn er leerlingen, die er voor de eerste keer bij zijn. Ze komen vaak met vrienden en familie en spelen op de gitaar. Ook neemt elke deelnemer iets lekkers mee”, zegt Meijer. De bezoekers komen niet alleen uit Hengelo. “We hebben zelfs twee aanmeldingen uit Ede. Zij zagen het op de website en willen het graag een keer meemaken. De gitaar nemen ze mee”, zegt Meijer. In het Jessapark is een kampvuurkuil waar plek is voor vele tientallen bezoekers. “Het is de allermooiste kampvuurplek van Hengelo”, vindt Meijer. Iedereen is welkom. “Lekker zingen, gitaar spelen, staren in het vuur, genieten van de gezelligheid en marshmellows bij het vuur: daar gaat het zaterdag 10 juni om.” Meijer is inmiddels 63 jaar en wil het zeker nog een paar jaar houden. “Ik heb het niet elk jaar georganiseerd. Dit is de 23ste keer. De 25 wil ik halen”, zegt hij.

Leerlingen kunnen zich aanmelden. Velen hebben dat al gedaan. “De boekjes met de toegangsbewijzen van 3 euro liggen op de plank bij de lessen. Er zijn ook grote boekjes verkrijgbaar van 6 euro”, laat Frank Meijer weten. Aanmelden kan ook via info@frankmeijer.nl of de app 06-13871125.

www.frankmeijer.nl

Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 6 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 6 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 6 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 23 apr, 14:12