Winnie Duiven-Dokter.
Winnie Duiven-Dokter.

Maandelijkse leeskring op de woensdag met Winnie Duiven

Algemeen

Ik ben Winnie Duiven en ik leid komend najaar weer een maandelijkse ‘Leeskring’ op de woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur bij de Volksuniversiteit in Almelo

ALMELO - Wat is er leuker dan lezen? Praten over boeken! En dat kan in een leeskring of leesclub, waarvan er inmiddels al een paar duizend in Nederland zijn. Deze leeskring is voor volwassenen, niet alleen bejaarden maar ook voor dertigers en veertigers. 


Met elkaar bespreek je hoe je het boek hebt gevonden, of je het met plezier hebt gelezen of juist niet. Is het boek voor je gaan leven en was het vlot te lezen of was het niet om door te komen? Deze vragen leveren altijd tegengestelde meningen op. Wat de een humoristisch vindt, daar ziet een ander helemaal geen humor. Wat de een geweldig vindt, vindt de ander totaal ongeloofwaardig. Dat mag allemaal, iedereen moet kunnen en durven zeggen wat hij/zij van het boek vindt. Soms sta je alleen met je mening. Ook dat moet kunnen.


Een boek is langer in je gedachten als je er met een ander over gesproken hebt. Het is prettig en verrijkend eens de mening van een ander te horen. Verhalen leren de lezer zich in anderen te verplaatsen en zijn inzicht in zichzelf te vergroten. En…… literatuur kan troost en herkenning bieden. Bovendien lees je andere boeken dan je normaal zou doen. Ik onderschrijf de uitspraak van een bekende schrijver ‘Als je wilt blijven lezen, blijf je ook leven’. Deze leeskring vindt plaats in Almelo.

Winnie Duiven-Dokter


De Volksuniversiteit Hengelo heeft ook de nodige andere cursussen en workshops voor een brede doelgroep. Er is voor iedereen wel iets te vinden! Uiteenlopend van praktische vaardigheden tot recreatieve of verdiepende workshops. Kijk voor het totale aanbod de komende tijd op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo

Pen
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05