Bart Brendel, Marieke Zijlstra en Jans Renken (v.l.n.r.)
Bart Brendel, Marieke Zijlstra en Jans Renken (v.l.n.r.) Foto: Jan Bouke

Genieten van poëzie van Hengelo’s Dichterscollectief

Algemeen

In de grote bibliotheek in de binnenstad is een rustig gedeelte gereserveerd met een podium en zo’n veertig stoelen, voor een bijzondere maandelijkse bijeenkomst. Het Hengelose Dichterscolectief verzorgt op dinsdag 6 juni vanaf 12.30 uur een uurtje ‘net iets anders’, alles in het teken van de poëzie.

HENGELO - Elfjes, haiku’s en limericks zijn dichtvormen die erg leuk zijn om uit te proberen, menen Marieke Zijlstra en Jans Renken. Ooit zijn ze zelf aan het dichten geslagen, zij vanuit het leraarschap en hij met een technische achtergrond. Samen met Bart Brendel vormen ze het Hengelose Dichterscollectief. “Er is plek voor mensen die zelf willen ervaren dat gedichten schrijven niet moeilijk is. Je kunt het niet fout doen, want je hoeft niet eens te rijmen”, grapt Marieke.

Ook in dialect

Het collectief wil de drempel verlagen voor iedereen die van mooie taal houdt en mensen aanzetten om zelf ook te gaan dichten en/of voor te dragen op het podium of in huiselijke kring. De komende editie heeft als thema ‘water’ en er is al een programma met set list. Er wordt ook in dialect gedicht en er zal een bekende dichter worden uitgelicht. “We zoeken nog muzikanten die de muzikale begeleiding bij voordrachten willen doen”, zegt Jans.

Humor centraal

In 2014 is het collectief gestart als ‘Niet zwichten maar dichten’. Vorig jaar werd het bestuur opgeheven en maakten Jans en Marieke de doorstart als Hengelose Dichterscollectief. “Bij ons staat humor centraal. We willen een breder publiek aanspreken met nieuwe onderwerpen.” Zo heeft de organisatie in het verleden gelegenheidsgedichten geschreven voor het jubileum van Amnesty International en bij een vrijwilligersbeurs een gedicht gemaakt om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
Meer informatie:

www.dichterscollectief hengelo.nl

Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05