Nicole Hensema (rechts) neemt hhet Slingerstokje over van Lidy Noorman, die 13 jaar projectleider is geweest (Foto: L.Meijer/PR)
Nicole Hensema (rechts) neemt hhet Slingerstokje over van Lidy Noorman, die 13 jaar projectleider is geweest (Foto: L.Meijer/PR) Foto: L. Meijer

Nicole Hensema neemt het stokje over

Algemeen

Afgelopen maart nam Lidy Noorman na 13 jaar afscheid als projectleider van de Slinger. Toen was haar opvolger nog niet bekend; nu inmiddels wel. Nicole Hensema neemt het stokje van haar over.

HENGELO - De Slinger Hengelo is een netwerk van bedrijven en hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. De Slinger zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Bedrijven laten zien dat zij maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) en maatschappelijke organisaties laten hun betrokkenheid bij Hengelo zien.

Lidy Noorman (52) vond het na dertien jaar welletjes. Haar energie was wat getemperd en ze wilde iets meer tijd voor zichzelf en haar drie (!) honden. “Al jaren heb ik de wens om het Pieterpad te lopen en dat ga ik nu eindelijk ook doen. Als initiatievencoach van Twente blijf ik gewoon voor de provincie Overijssel werken en ik blijf natuurlijk trouw fan en bezoeker van de Slinger, maar dan op een ander niveau.”

Opvolger Nicole Hensema is deze maand gestart als nieuwe projectleider bij De Slinger Hengelo. Nicole gaat zich o.a. bezighouden met het uitbreiden van het bedrijvennetwerk en het motiveren en uitdagen van bedrijven rondom maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Nicole Hensema is momenteel werkzaam als manager bij Enexis Groep, waar zij verantwoordelijk is voor het aansturen van engineering en aanleg van ons energienet. Daarvoor was ze een aantal jaren managing director bij Mennens Hengelo. Tot medio dit jaar is Nicole vice-voorzitter van IKT (Industriële Kring Twente), een netwerkorganisatie met als doel om de Twentse economie te bevorderen. Vanuit deze hoedanigheid heeft Nicole ook zitting in de stuurgroep Vrijwilligersevent Wijkracht Hengelo en Gemeente Hengelo. 

Nicole Hensema over haar nieuwe functie: “Ik maak graag verbinding tussen mensen en gebruik daarbij enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie voor veel aspecten binnen de samenleving. Ik ben in mijn werk als manager bij Enexis Groep gewend met veel verschillende organisaties, belangen en integrale onderwerpen te werken en zorg daar graag voor frisse ideeën en verbinding. Om de samenleving mooier en beter te maken en te zorgen dat iedereen mee kan doen, hebben we alle kracht nodig: van bewoners, ondernemers, maatschappelijke partners en overheden. Samen kom je verder!”

Ook voorzitter Bert Otten is maar wat blij met deze nieuwe projectleider. “We zijn bijzonder verheugd dat Nicole Hensema als projectleider De Slinger komt versterken. Nicole is een echte verbinder die met haar ervaring en netwerk in het bedrijfsleven het maatschappelijk betrokken ondernemerschap in Hengelo een stevige impuls kan geven.”

www.deslingerhengelo.nl


Linda Meijer

Een echte ver-binder met veel ervaring en een groot netwerk

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07