Afvalbalie vanaf 3 mei weer open

Hengelo - Door de coronamaatregelen was de Afvalbalie afgelopen maanden niet te bezoeken. Nu de maatregelen versoepeld zijn, komt de Afvalbalie weer naar de Hengeloërs toe! De plekken waar de Afvalbalie afgelopen maanden niet kon staan, worden alsnog allemaal voor de zomer bezocht. De vernieuwde reeks begint op maandag 3 mei bij winkelcentrum Groot Driene aan de H.C. Pootstraat. Alle data en locaties zijn te vinden op twentemilieu.nl/afvalbalie. Bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en afstand te houden.

De Afvalbalie is een omgebouwde, verplaatsbare afzetcontainer waar inwoners verschillende soorten afval naartoe kunnen brengen die niet in de (ondergrondse) container horen, zoals kleine elektrische apparaten, piepschuim en grote kartonnen dozen. Ook kunnen bezoekers van de Afvalbalie informatie en advies krijgen over afval scheiden. Het mobiele inzamelpunt werd vorig najaar voor het eerst ingezet en werd direct druk bezocht. Anders dan vorig jaar staat de Afvalbalie dit jaar drie dagen achter elkaar op dezelfde locatie. Zo zijn inwoners langer in de gelegenheid om langs te komen.

18 locaties in Hengelo

De Afvalbalie staat afwisselend op 18 locaties in Hengelo. De Afvalbalie staat zoveel mogelijk bij bestaande milieupleintjes en winkelcentra. Op www.twentemilieu.nl/afvalbalie staat alle informatie over wanneer de afvalbalie op welke locatie in Hengelo te vinden is.

Alleen kleine afvalsoorten

Hengeloërs kunnen geen grote afvalsoorten brengen naar de Afvalbalie. Daar is geen ruimte voor. De hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het Milieupark aan de Wegtersweg of kunnen tegen betaling door Twente Milieu aan huis worden opgehaald. De openingstijden van de Afvalbalie zijn van 9 tot 15 uur.

Vanaf nu ook porselein, keramiek, lampen en armaturen welkom

Nieuw is dat vanaf nu ook porselein, keramiek, lampen en armaturen gratis gebracht kunnen worden. Andere voorbeelden van afvalsoorten die gebracht kunnen worden zijn:

Piepschuim

Oliën en vetten

Vlakglas (bijvoorbeeld spiegels, ruiten en aquariums)

Kleine elektrische apparaten

Metalen

Grote kartonnen dozen (platgemaakt)

Meer informatie is te vinden op www.twentemilieu.nl/afvalbalie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding