<p>Geesterse Molen</p>

Geesterse Molen

(Foto: PR)

Cultuurfonds steunt vijf erfgoedprojecten in Overijssel

Regio - Vijf erfgoedprojecten in Overijssel krijgen een bijdrage van het landelijke bureau van Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat in totaal om € 95.300. Dit was de eerste ronde waarin het landelijk bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijdragen toekent.

Naast de Overijsselse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Overijssel. Een aantal projecten die een bijdrage mogen ontvangen zijn:

De Grote Geesterse molen ontvangt € 5.000 voor het herstel van de verzakte molenkap. Deze windmolen uit 1867 wordt al tientallen jaren gebruikt als instructiemolen voor leerling-molenaars. Na de restauratie zal de molen ook weer met westerwind kunnen draaien.

Het praktijkcentrum Restauratie en Ambacht RIBO op het landgoed Twickel zal komende periode uitbreiden, waardoor het centrum verder uit kan groeien tot een broedplaats voor restauratietalenten. Het Cultuurfonds draagt € 30.000 bij aan de uitbreiding, die gedeeltelijk zal worden uitgevoerd met materiaal en talenten van het restauratiecentrum zelf.

Het Oversticht in Zwolle kan met een bijdrage van € 22.800 portretvideo’s laten maken van de nieuwe Erfgoed Sterren van Overijssel, die met bijzondere projecten de verbindende kracht van erfgoed zichtbaar maken. De Erfgoed Sterren krijgen met de portretvideo’s landelijke aandacht.

www.cultuurfonds.nl/erfgoed

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding