Hoe zit het met elektrisch rijden in Hengelo?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Hengelo? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

In Hengelo staan 48026 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 1552 (3,23%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 633 (1,32%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Hengelo wordt dus 4,55% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Hengelo

In de gemeente Hengelo zijn er zijn er in totaal 297 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

  • Er zijn 118 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
  • Er zijn 176 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.
  • Op dit moment zijn er 3 snellaadpunten beschikbaar in Hengelo.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,14%. Dat betekent dat er 7 elektrische auto’s per laadpaal in Hengelo zijn. Dat is een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Hengelo overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Hengelo.

https://www.evplan.nl/laadpaal/hengelo/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding