<p>Robert Nijhuis gaat de molen die in de tuin stond nog opknappen, zodat de wieken weer kunnen draaien.</p>

Robert Nijhuis gaat de molen die in de tuin stond nog opknappen, zodat de wieken weer kunnen draaien.

(Foto: Barbara van der Woning)

‘Gekocht, omdat het huis er lief uit zag’

In elke buurt staat een huis dat opvalt. Om zijn bijzondere gevel, oorsprong, ligging of bouwstijl. Als je er langs komt hoop je een glimp van de bewoners op te vangen. Wat trok hen aan? Hoe vinden ze het wonen daar? Robert Nijhof wordt volgend jaar 70 jaar en hij heeft nu eindelijk zijn ideale huis gevonden.

(door Barbara van der Woning)

Hengelo – “Het scheelde niet veel of ik had hem gemist”, vertelt Robert. “De makelaar zei dat het huis verkocht was, maar ik zag steeds geen bord in de tuin. Toen heb ik nog een keer gebeld; was het niet door gegaan! Ik dacht: nu moet ik snel zijn en belde mijn dochter. Die reageerde heel enthousiast op mijn telefoontje en zei: doen!”

“Ja, dat klopt”, zegt Marloes lachend. Ze is toevallig op bezoek bij haar vader. “Het is zo’n schattig huisje. Ik vind dat hij de houten kozijnen bruin moet laten, anders is de charme weg.”
“Mee eens”, reageert Robert instemmend. “Ik heb dit voorjaar heel bewust de kozijnen met bruine beits gedaan. Het huis is mooi, zoals het nu is.”

Grote verbouwing

Nummer 86 aan de Anninksweg is gebouwd in 1924. In 1983 is er een grote verbouwing geweest. De toenmalige eigenaar J.G. Oude Lenferink was timmerman en heeft dit zelf gerealiseerd. Er kwam een hoge schouw met mooie Delfts blauwe tegeltjes en bewerkte korbelen, een grote schuur en een prieeltje achterin de punt van de kavel. “Deze eigenaar heeft ook de karakteristieke molen in de voortuin gemaakt”, wijst Robert. “Die ga ik eerdaags aanpakken en opknappen, zodat de wieken weer kunnen draaien. Er zitten zelfs lampjes in. Ik ben benieuwd hoe onze huismerel Jacob dat zal vinden. De voortuin is namelijk zijn domein.’’ (lacht)

Lek niet gevonden: elke week de ketel bijvullen

Tina (70), de vriendin van Robert, is ook blij met het huis. “Modern is mooi, maar geef mij maar gezelligheid”, zegt ze. “We leven aan de eettafel en dat bevalt goed.”

“Het is een heel degelijk huis, er zit nog geen scheurtje in de muur”, zegt Robert, “terwijl we toch naast het spoor wonen.”

Je hoort de trein niet? “Dat klopt. Het spoor is gerenoveerd en geïsoleerd. Je hoort alleen een lage zoem”, vertelt Robert. Tina vult aan: “Ik slaap vaak slecht, maar ik heb echt geen last van de trein. De kleinkinderen vinden de trein ‘toll’ en staan met hun neus tegen het raam als er een langs komt.”

“We wonen hier sinds 2018. De voortuin is heerlijk, er is een moestuin en we hebben een fijn terras. Ik heb dit huis gekocht, omdat ik het er zo lief uit vond zien.”

Nog gekke dingen ontdekt? “Nou, de ketel moet wekelijks worden bijgevuld. Er moet een lek zijn, maar dat kunnen we niet vinden. We hebben een nieuw kruipluik in de kamer laten maken, want de vloer was over het oude luik heen gelegd. Onvindbaar. Onder het huis is alles echter droog. Dan moet het water in de keuken wegvloeien, maar daar zit geen kruipruimte. Dan maar elke week de slang erop.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding