<p>Schrijfster Rufi van Rooij (rechts) en fotograaf Marloes Sahin konden het meteen goed met elkaar vinden.</p>

Schrijfster Rufi van Rooij (rechts) en fotograaf Marloes Sahin konden het meteen goed met elkaar vinden.

(Foto: Linda Meijer)

‘Een ontmoeting’ met Rufi en Marloes

Schrijfster Rufi van Rooij en fotograaf Marloes Sahin hebben de creatieve handen ineengeslagen. In opdracht maken ze samen, onder de noemer ‘Een ontmoeting’ levensboeken, waarin persoonlijke verhalen beschreven staan.

Door Linda Meijer

HENGELO – Rufi van Rooij (54) is van huis uit milieukundige en theoloog, maar gooide haar leven een tijdje geleden over een andere boeg. “Ik houd ervan mensen te ontmoeten; een gesprek met diepgang te hebben. Met Marloes deel ik de fascinatie voor mensen, voor alles wat een mens tot die ene unieke mens maakt.” Zoals Rufi met tekst en woorden het karakter van mensen weet te vangen, zo probeert Marloes Sahin (35) dat te doen met afbeeldingen en foto’s. “Ik kom oorspronkelijk uit de zorg, maar ben nu fotograaf en mede-initiatiefnemer van ‘Een ontmoeting’, vertelt Marloes.

De dames hebben elkaar leren kennen via een ondernemerstraining. Ze konden het meteen goed met elkaar vinden en merkten dat ze allebei verlangden naar diepgang en creativiteit in het ondernemerschap. “Toen het idee voor het maken van levensboeken ontstond, maakte mijn hart een sprongetje. Dit project heeft alles waar ik blij van word. We maken boeken over mensen. Mensen en hun verhalen. Niet over feiten maar over ervaringen, gevoelens, interpretaties, normen en waarden. Levensgebeurtenissen, leuke en minder leuke herinneringen, families en verhalen.

Het ultieme cadeau voor een speciale gebeurtenis

Rufi en ik vullen elkaar goed aan, en willen maar één ding: zoveel mogelijk mensen blij maken met een bijzonder en prachtig boek.” Afgelopen tijd hebben Rufi en Marloes gewerkt aan een boek over een familie van dertien broers en zussen, van wie de jongste twee nog in leven zijn. “We hebben gesproken met de kinderen en neven en nichten van deze twee mensen. Mooie en droevige herinneringen, ze kwamen allemaal voorbij. Het is een prachtig boek geworden. Er zijn nu door de familie al zestig boeken besteld!”

Verschillende opties

De werkwijze van de dames is persoonlijk en uitgebreid. “Eerst plannen we een afspraak om elkaar te ontmoeten. Zo leren we elkaar alvast een beetje kennen. In het gesprek gaan we op zoek naar wat je precies wilt met het boek.” Als je eenmaal opdracht hebt gegeven, gaan Rufi en Marloes voor je aan de slag. Ze komen luisteren, beeldmateriaal verzamelen, foto’s maken. De basis voor het boek! Daarna volgt een nieuw bezoek. “We lezen voor, laten zien wat we tot dan toe hebben gemaakt. Alles wordt gecheckt en waar nodig aangepast voordat het boek definitief naar de drukker gaat.”

Een dergelijk boek is natuurlijk het ultieme cadeau voor een speciale verjaardag, een jubileum, of een gezamenlijk cadeau bij een familiefeest of een naderend afscheid. “Er zijn drie opties, met drie verschillende prijs- en kwaliteitsklassen, voor elke portemonnee wat wils”, besluiten de dames.

eenontmoeting.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding