<p>Anne Aalderink op de fiets van Borne naar Hengelo, waar ze in de weekenden vaak bij haar moeder verblijft.</p>

Anne Aalderink op de fiets van Borne naar Hengelo, waar ze in de weekenden vaak bij haar moeder verblijft.

(Foto: Linda Meijer)

KamaK zoekt met spoed nieuwe locatie

Anne Aalderink is vorige week, samen met haar tweelingzus Heleen 21 geworden. Heleen studeert in Wageningen, Anne doet een theateropleiding bij het KamaK in Hengelo. Van het woord ‘Down’ wil Anne niets weten. Ze is een normale vrouw, die geen uitdaging uit de weg gaat.

Door Linda Meijer

BORNE/HENGELO – Door weer en wind crosst Anne op haar fiets regelmatig door de straten van Hengelo en Borne. Verdwalen doet ze nooit, want ze bereidt elke route, samen met haar moeder, altijd goed voor met proefritjes en foto’s van herkenningspunten. Anne woont sinds november vorig jaar op zichzelf in De Pellenhof in Borne, maar is in de weekenden vaak bij haar moeder in Hengelo te vinden.

Ze heeft een drukke agenda, dus we zijn allang blij dat ze de tijd kon vinden om even met ons te kletsen. “Door de week ga ik altijd naar KamaK, waar ik leer om acteur te worden. Ook leer ik er zang en dans en we hebben regelmatig een voorstelling.”

Theatergezelschap als dagbesteding hard nodig

KamaK is een theatergezelschap van enthousiaste acteurs, professionals en een grote groep vrijwilligers. De acteurs zijn mensen met een verstandelijke beperking, maar hebben een echte wij-cultuur en zijn trots op hun werk. Actrice worden ziet Anne als haar werk, maar ze heeft ook nog heel veel hobby’s. “Ik ben dol op paardrijden, Elke zaterdag ga ik naar de manege om te rijden. Mijn favoriete paard is Pebble of Luna.”

Muziek

Alsof dat nog niet genoeg is, speelt Anne ook nog viool. “Elke maandag heb ik vioolles. Momenteel doen we dat digitaal via de computer, maar in het echt vind ik wel leuker. Ik speel graag klezmer, een soort Jiddische volksmuziek. Dat doe ik samen met mijn moeder, die heel goed accordeon kan spelen. Maar om te luisteren vind ik Gio Kemper van de hit Bitterzoet heel leuk. Maar ook Pilar Pascual is supergaaf.” Ook tijdens haar opleiding bij KamaK werkt ze natuurlijk veel met muziek. “Ik dans graag en het liefst op filmmuziek van bijvoorbeeld Harry Potter of Merlijn.”

Zoektocht

Maar de vraag is: Hoelang nog? KamaK maakt nu nog gebruik van een ruimte in het Dikkerscomplex aan het Esrein. Daar moet de theatergroep in de loop van dit jaar weg. Het fabriekscomplex wordt gesloopt om ruimte te maken voor woningen. “Dat is al wel een tijdje bekend”, licht Annes moeder Marian toe. “Maar er is nog geen nieuw onderkomen gevonden. Er zijn wat locatie-ideeën genoemd, waaronder De Creatieve Fabriek, maar nog niets is concreet. De gemeente helpt mee met de zoektocht, maar het begint nu wel heel kort dag te worden.”

Dus, wil je Anne en haar mede-acteurs helpen en weet je een geschikte ruimte voor KamaK, laat het hen dan zo spoedig mogelijk weten!

www.kamak.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding