Foto:

Tropic Trees verruilt Almelo en Borne voor toplocatie in Hengelo

HENGELO – De opluchting was groot bij eigenaar Hugo Breukers van Tropic Trees. Zijn geliefde olijf- en palmbomen zijn veilig getransporteerd van Almelo en Borne naar Hengelo. Een lastige klus, want hoe verplaats je in godsnaam bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden? Het had allemaal te maken met de recente verhuizing van Tropic Trees, de Twentse specialist op het gebied van tropische planten.

“Ja, dat was nog wel een dingetje. Ze kunnen wel 15 tot 20 meter groot worden”, lacht Breukers. Een volleerd chauffeur en grote vrachtwagen boden uitkomst. En zo staat Breukers inmiddels voltrots naast zijn blikvangers in een voor beiden nieuwe omgeving. “Een alledaagse verhuizing was het niet, nee. Maar het is gelukt en ik ben blij dat het zonder problemen is verlopen.”

Alles op één plek in Hengelo

De achterliggende reden voor het zware en bijzondere transport is simpel: Tropic Trees is verhuisd. Van twee locaties, Almelo en Borne, naar één allesomvattende stek in Hengelo. Aan de Pruisische Veldweg, op het terrein van voormalig Tuincentrum Balk, prijkt sinds begin dit jaar de naam van Tropic Trees. “Het werd tijd om efficiënter te gaan werken. Dat is lastig met twee verschillende locaties. Nu hebben we alles op één plek”, vervolgt Breukers enthousiast.

Droom

Met Tropic Trees is Breukers in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een speler van formaat in zijn domein. Een droom die uit is gekomen: van zijn hobby zijn werk maken. Zijn voorliefde voor mediterrane beplanting gaat dan ook ver terug. “Ik begon met een paar pallets, maar het werd alsmaar meer en meer. Toen ben ik op zoek gegaan naar een ruimte voor de opslag. En tien jaar later staan we hier.”

Gekkenhuis

Dat hier is dus Hengelo, aan de Pruisische Veldweg. Vanaf een nieuw onderkomen is Tropic Trees klaar voor het nieuwe seizoen. “De drukste tijden van het jaar komen er weer aan. Het zijn natuurlijk seizoensgebonden producten. In de periode van maart tot en met september zijn we met wel acht personen continu aan het werk. Een gekkenhuis, maar wij kunnen niet wachten”, aldus een gemotiveerde Breukers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden




Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding