John Cremers geeft cursussen Arabisch dit najaar.
John Cremers geeft cursussen Arabisch dit najaar. Foto:

Cursussen Arabisch met John Cremers bij de Volksuniversiteit

Algemeen

Ik ben John Cremers en ik geef komend najaar cursussen Arabisch op verschillende niveaus bij de Volksuniversiteit in Hengelo.

HENGELO - Talen zijn mijn grote passie. Op de middelbare school bleek al heel snel mijn voorliefde voor talen en literatuur. Nederlands, Frans, Duits, Engels en Latijn waren dan ook mijn lievelingsvakken. Met de kennis van talen sla je makkelijker bruggen, je legt waardevolle contacten met andere volkeren en dringt dieper door in andere culturen. De keuze om na de middelbare school een taal te gaan studeren, lag dan ook voor de hand.

De keuze voor de Arabische taal is misschien wat minder vanzelfsprekend. Maar het vreemde schrift en de compleet andere cultuur hadden een grote aantrekkingskracht op mij. Het leren van een compleet nieuw alfabet is een extra handicap en lijkt in eerste instantie een onmogelijke opgave, maar het geeft veel voldoening als je na een aantal weken je eerste Arabische woorden en opschriften kunt ontcijferen. De studie Arabisch vereist inzet en doorzettingsvermogen. Maar alle moeite en inzet worden ruimschoots beloond als je de taal uiteindelijk onder de knie krijgt. 

Sinds 1991 geef ik cursussen Arabisch aan de Volksuniversiteit. In deze cursussen staat het “Modern Standaard Arabisch” centraal, dit is de officiële schrijftaal die alle landen in de Arabische wereld gemeenschappelijk hebben. Deze taal wordt gebruikt in kranten, tijdschriften, literatuur en officiële toespraken en vormt zodoende een belangrijk communicatiemiddel. Cursisten leren in een relatief korte periode het Arabisch schrift lezen, schrijven en uitspreken. Er wordt ook een begin gemaakt met de grammatica en eenvoudige conversatie. Het geeft mij veel voldoening als ik mijn liefde en passie voor de taal terugzie in het enthousiasme van mijn cursisten.

John Cremers

Kijk voor meer informatie over deze en andere cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl 

Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 16 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 16 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20