De vrijdagavond van het BAM! Festival stond in het teken van tribute bands (foto: Juliët Smelt).
De vrijdagavond van het BAM! Festival stond in het teken van tribute bands (foto: Juliët Smelt). Foto: Juliët Smelt

Duizenden bezoekers BAM! Festival

Algemeen

Genieten van cabaret, muziek, workshops, kunst en cultuur. Afgelopen weekend kon dat, met het gratis tweedaagse BAM! Festival in het Prins Bernhard Plantsoen. Al sinds 2008 weten jaarlijks duizenden bezoekers het evenement te vinden. Anders dan vorig jaar pakte de organisatie onder andere groots uit met drie muziekpodia.

HENGELO - Dat was geen succes, meent een bezoeker: “Daar is dit park gewoon te klein voor. Overal in het park hoor je twee muziekoptredens tegelijkertijd door elkaar.” Waar vorig jaar de koepel aan het water het hoofdpodium voor muziekoptredens was, is dit jaar gekozen voor het draaien van korte films van beginnende filmmakers, Cinebam, een initiatief van het jaarlijkse evenement Nacht van de Korte Film.


Holy food

Net als vorig jaar waren over het terrein verspreid diverse foodtrucks, zoals mobiele espressobar Piaccino, Don Food Station met Surinaamse gerechten, Holy Pasta met Italiaanse streetfood en de fondues van T Smelt. Op meerdere plekken was drinken te koop. Bij de ingang deelden vrijwilligers muntjes uit voor een beker, waardoor afval aanzienlijk minder was.


Doe Maar

Vorig jaar was er voor het eerst een extra avondeditie. Ook deze vrijdagavond stond alles in het teken van tribute bands, zoals de Winterswijkse band Smoorverliefd met een eerbetoon aan Doe Maar. Zwaaien met de armen, dansen en meezingen, tientallen bezoekers reageerden enthousiast. Daarna speelde de Dutch Joe Cocker Tribute en DJ Arris draaide muziek tussen de bands door. Ook CCR, Toontje Lager, Brainpower en Shantel waren publiekstrekkers. Bijzondere opkomende artiesten waren onder andere Hardslag (hiphop), Ten Times A Million (rock, lokale band), Maartje (pop) en Druiprek (afsluiter hoofdveld, techno).


Zaterdag familiedag

Zaterdag bracht Studio Dondersteen met Meneer B een komische muzikale familietheatervoorstelling. Martijn Donders speelde het keurige heertje Meneer B. die in allerlei grappige situaties verzeild raakt, als hij merkt dat hij te dik is geworden voor zijn nette overhemd. Zaterdagmiddag wist pop-rock band Brief Encounters te betoveren met het stemgeluid van zangeres Lisa. Oude rockknallers kregen een nieuw sausje door de jazzy stem van Lisa, met liedjes van Sting en the Beatles en hedendaagse artiesten als Lizzo, Bruno Mars en Coldplay. De muzikanten waren jong, maar velen hebben al jaren muziekervaring, zoals Melvin, drummer, die al sinds zijn vijfde drums speelt en bassist Robin uit Hengelo die net als gitarist James al sinds zijn 12e aan muziek doet.


Samenwerking

Het evenement is er één van vele samenwerkingen, vertelt Kim Uitslag van marketing. “Al jaren stelt Het Goed in Hengelo meubels voor onze backstage beschikbaar.” Ook lokale initiatieven kregen bij BAM! een podium, dit jaar voor het eerst met Concept MetZonderJas, die een kinderactiviteit bij de speeltuin verzorgde. En Skillz Sessionz kwam met een eigen programma met lokale talenten.
Deze 14e BAM! editie wist met 170 vrijwilligers vrijdag en zaterdag weer een mooi festival neer te zetten voor jong en oud. Als ze volgend jaar maar iets doen aan het teveel aan verschillende muziek door elkaar, aldus sommige bezoekers.

door Marjolein van Loenen

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20