Het presentatieduo van de Hannover Messe Challenge reikt te prijs uit aan (vlnr) Johan van der Laan, Rens Gerritsen en Arnar Knol (niet op de foto)
Het presentatieduo van de Hannover Messe Challenge reikt te prijs uit aan (vlnr) Johan van der Laan, Rens Gerritsen en Arnar Knol (niet op de foto) (Foto: GJ de Wilde)

Winnaars van de Hannover Messe Challenge!

Hengelo - Leerlingen van het Bataafs Lyceum is in de prijzen gevallen bij de Hannover Messe Challenge. Het team ‘Fairaway’ van Rens Gerritsen, Johan van der Laan en Arnar Knol heeft de Challenge ‘Samen tegen voedselverspilling’ gewonnen met een innovatief concept dat versheid van alle producten in je koelkast geautomatiseerd bijhoudt.

De prijs bedroeg een geldbedrag van 250 euro. Het presentatieteam van de Hannover Messe Challenge is met cameraman langs geweest in het informaticalokaal om de prijs aan de winnaars uit te reiken.

Op maandag 12 en dinsdag 13 april organiseerde de Universiteit Twente met de Regionale VO-HO netwerken de jaarlijkse Hannover Messe Challenge. Normaal gesproken bestaat het evenement uit een tweedaags programma met op dag 1 workshops/lezingen op de Universiteit Twente en op dag 2 een bezoek aan de grootste technologiebeurs: de Hannover Messe. 

Dit jaar ging het even helemaal anders. De beurs kon niet plaatsvinden dit jaar, maar de Universiteit Twente had een vervangend programma opgesteld. In twee middagen moesten leerlingen onder begeleiding van student-begeleiders van de UT in groepjes werken aan hun eigen idee om door middel van inzet van techniek een van de 5 Challenges aan te gaan. Tijdens deze dagen kregen de leerlingen naast inspirerende workshops ook de gelegenheid om met diverse bedrijven contact te leggen.

Aan het eind leverde elk team hun voorstel in. Door een deskundige jury werd vervolgens per Challenge een winnaar aangewezen. De opnames van alle prijsuitreikingen worden donderdag 22 april gepubliceerd op de site van de Hannover Messe Challenge : www.hannovermessechallenge.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden