<p>Hoe bereiden we ons voor op de klimaatverandering?</p>

Hoe bereiden we ons voor op de klimaatverandering?

(Foto: Linda Russ)

Praat mee over de gevolgen van klimaatverandering

Hengelo - Op dinsdag 11 mei én dinsdag 22 juni gaan Hengelose inwoners en de gemeente Hengelo met elkaar in gesprek over de gevolgen van het veranderende klimaat. Hevige regenbuien en extreme hitte komen steeds vaker voor. Wethouder Mariska ten Heuw: ‘Het aanpakken van de gevolgen hiervan vraagt om een aanpassing van onze omgeving. Dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom nodigen wij alle Hengelose inwoners uit om met ons in gesprek te gaan’.

Tijdens de Hengelose Klimaatpraat bepalen inwoners en de gemeente samen welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Vindt u het bijvoorbeeld niet zo erg als het gazon of de planten in uw tuin verdorren tijdens een hittegolf? Of dat uw straat blank staat na elke hevige regenbui? En wat als hulpdiensten uw woonwijk niet kunnen bereiken door deze wateroverlast? Deze klimaateffecten komen steeds vaker voor. De gemeente bespreekt dit graag met u om zo een beter beeld te krijgen van hoe inwoners en ondernemers tegen deze effecten aankijken. Vervolgens kunnen we kijken wat we hier samen aan kunnen doen.

GroenBlauw Hengelo

De Hengelose Klimaatpraat is onderdeel van de campagne GroenBlauw Hengelo. Deze campagne bestaat uit verschillende bijeenkomsten en initiatieven om wateroverlast, droogte en hittestress aan te pakken. Door deze klimaateffecten aan te pakken, maken we onze omgeving ook veel groener (meer bomen en planten), blauwer (meer water, zoals beken, wadi’s en waterbergingen) én mooier! Wilt u bijdragen aan GroenBlauw Hengelo? Praat dan mee en meld u aan voor één of meerdere bijeenkomsten.

Eerste Hengelose Klimaatpraat op dinsdag 11 mei 2021 – 20.00 tot 21.30 uur | Onderwerp: gevolgen van klimaatverandering

Tweede Hengelose Klimaatpraat op dinsdag 22 juni 2021 – 20.00 tot 21.30 uur | Vinden van gezamenlijke oplossingen

Input uitvoeringsprogramma

De informatie die we ophalen tijdens de Hengelose Klimaatpraat wordt gebruikt voor het uitvoeringsprogramma. In dit uitvoeringsprogramma staat beschreven wat de gemeente Hengelo de komende jaren gaat doen om de klimaateffecten aan te pakken. Het gaat hierbij om oplossingen voor wateroverlast, hitte(stress) en droogte.

Geef u op!

De twee edities van de Hengelose Klimaatpraat vinden, mede vanwege de coronamaatregelen, online plaats. Beide Klimaatpraten vinden plaats van 20:00 uur tot 21:30 uur. Dinsdag 11 mei focust de Klimaatpraat zich op de gevolgen van klimaatverandering en op dinsdag 22 juni ligt de focus op het vinden van gezamenlijke oplossingen.

Dus wilt u graag bijdragen aan het aanpakken van klimaateffecten? Geef u dan op via www.hengelo.nl/klimaat en praat mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding