Jacky Nijhof (links) en Rufi van Rooij zijn nu al druk bezig met het organiseren en voorbereiden van het event. (Foto: Linda Meijer)
Jacky Nijhof (links) en Rufi van Rooij zijn nu al druk bezig met het organiseren en voorbereiden van het event. (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Wie worden de Vrijwilligers van 2023?

Algemeen

Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo organiseert dit jaar voor de elfde keer, samen met de gemeente Hengelo, het Hengelose Vrijwilligersevent. Met diverse geldprijzen, entertainment en genoeg eten en drinken belooft het wederom een spetterende avond te worden.

HENGELO - Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Naar schatting doet 40% van alle mensen boven de zestien in welke vorm dan ook vrijwilligerswerk. Bij Wijkracht Hengelo alleen al werken meer dan 800 vrijwilligers, zonder diens inzet de mogelijkheden om mensen te helpen een stuk beperkter zouden zijn.

Het event zal dit jaar op 21 november plaatsvinden, in de schouwburg van Hengelo. “Een feestelijke avond om alle vrijwilligers van Hengelo te eren en te bedanken voor hun inzet”, aldus Jacky Nijhof van Wijkracht. “De presentatie is in handen van Niels Veurink (1Twente), de catering (buffet) wordt verzorgd door ‘Smaakti Hengelo’ en het toetje wordt geregeld door ‘Van der Poel IJs’.” De avond is voor maximaal 500 genodigden en begint op 17.15 uur met een welkomstdrankje. Tegen 17.45 uur staat er in de foyer een heerlijk buffet klaar en tegen 19.00 uur gaat het officiële gedeelte van start in de zaal.

Belangrijk onderdeel van het jaarlijkse Vrijwilligersevent zijn de awards. “Vrijwilligers in Hengelo kunnen voorgedragen worden voor een van de awards”, legt Wijkrachtmedewerker Rufi van Rooij uit. “Dankzij de bijdragen van diverse lokale sponsoren is het ieder jaar mogelijk om meerdere vrijwilligers én hun organisatie te waarderen met een geldprijs. Iedereen kan een (groep) vrijwilliger(s) nomineren. Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties en bepaalt welke drie (groepen) vrijwilligers er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen bestaan uit geldbedragen (eerste prijs € 500,-tweede prijs € 250,- en derde prijs € 125,-) en voor de eerste prijswinnaar is er ook een mooie bokaal te winnen. Het geldbedrag besteedt de vrijwilliger aan de organisatie waar deze persoon vrijwilligerswerk uitvoert.”

Naast de categorieën ‘Individu’ en ‘Groep’ is er nu ook een derde categorie, te weten de ‘Stille Vrijwilliger’. Dus, ken je een vrijwilliger van wie je zeker weet dat die in ‘Individu’ en ‘Groep’ past en niet op de voorgrond wil treden en dus ook niet naar de uitreiking komt? Dit jaar kunnen deze personen ook winnen zonder zelf aanwezig te zijn en kan de prijs door jou aangenomen worden. 

Nomineren kan nog tot en met 15 september 2023. Na het sluiten van de nominatieperiode buigt de jury, onder voorzitterschap van voormalig burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert, zich over de ingezonden motivatie en kiest vervolgens de winnaars. 

www.wijkrachtvrijwilligerswerk.nl/vrijwilligersevent

Linda Meijer

Een feestelijke avond om alle vrijwilligers van Hengelo te eren

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20