Ruim 50 jaar na zijn theaterdebuut staat Herman van Veen nog steeds op de bühne! Op 15 én 16 juni komt hij naar Hengelo. Foto: Mark Uyl
Ruim 50 jaar na zijn theaterdebuut staat Herman van Veen nog steeds op de bühne! Op 15 én 16 juni komt hij naar Hengelo. Foto: Mark Uyl Foto: Mark Uyl

Buma Lifetime Achievement Award voor Herman van Veen

Algemeen

Herman van Veen ontving maandag 22 mei jl. de Buma Lifetime Achievement Award 2023 uit handen van zijn dochters Babette en Anne. Herman van Veen is als componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest, met zijn onbegrensde creativiteit als motor van zijn output, van grote invloed op de Nederlandse theater- en muziekcultuur. Momenteel tourt Herman van Veen met ‘De Voorstelling’ die op 15 en 16 juni ook in Schouwburg Hengelo is te zien. 

Hengelo - Herman van Veen is al bijna zestig jaar actief als muzikant, singer-songwriter, performer, schrijver, regisseur, schilder, ondernemer in de kunsten, componist en tekstschrijver. Tot op de dag van vandaag is hij niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland, een alom gewaardeerd artiest en wordt zijn talent, taalgevoel en veelzijdigheid her- en erkend. Aan zijn prijzenkast mag Van Veen nu de Buma Lifetime Achievement Award 2023 toevoegen.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “Er staan in het systeem van Buma/Stemra maar liefst 2581 werken geregistreerd, waar de naam van Herman van Veen aan verbonden is. En dan kan daar nog een groot aantal bewerkingen aan worden toegevoegd. Ook verschenen er meer dan 180 CD’s, ruim twintig DVD’s, tientallen boeken en scenario’s en vele toneelstukken en muziektheatervoorstellingen van zijn hand. Bovendien is hij een groot podiumkunstenaar. Herman is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot ambassadeur van de Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur in binnen- en buitenland. Kortom, eigenlijk doe je hem bijna tekort met slechts één Lifetime Achievement Award.”

Herman van Veen live in actie zien? Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni komt hij samen met Kees Dijkstra (contrabas), Jannemien Cnossen (viool) en Edith Leerkes (gitaar) naar Schouwburg Hengelo met ‘De Voorstelling’.

Kaarten à 35,00 euro zijn te koop via de theaterkassa (074 2556789) of de website www.schouwburghengelo.nl.

Schouwburg Hengelo

Theater
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 15 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 15 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20