<p>Hans Legtenberg (rechts) en Harry Hulstijn kunnen niet wachten tot het leslokaal in de bieb weer open mag.</p>

Hans Legtenberg (rechts) en Harry Hulstijn kunnen niet wachten tot het leslokaal in de bieb weer open mag.

(Foto: Linda Meijer)

Seniorweb neemt computerangst weg

Hengelo - De computer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Helaas heeft niet iedereen evenveel affiniteit met de digitale wereld. SeniorWeb Hengelo biedt de helpende hand en staat met een enthousiast team docenten voor u klaar.

Door Linda Meijer

SeniorWeb Hengelo is een onafhankelijke stichting, opgericht 9 juli 2009 met als doel: het bevorderen van de participatie van ouderen (en digibeten) op het gebied van de informatietechnologie. “Ons leercentrum is gevestigd in de bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34”, aldus Harry Hulstijn (74). Hij maakt, samen met collega Hans Legtenberg (73), deel uit van een team van zo’n 25 medewerkers, dat zich vrijwillig inzet voor SeniorWeb Hengelo. “Ik ben een groot deel van mijn werkzame leven docent Duits en Frans geweest. Net zoals bij het onderwijs vind ik de intermenselijke contacten heel belangrijk. Daarnaast is het goed om de ouder wordende medemens goed voor te bereiden op de - voor velen nog - nieuwe digitale wereld.”

Harry vindt het belangrijk om zoveel en zolang als het kan, op de hoogte te blijven van diverse ontwikkelingen op dat terrein. “Door corona stonden de activiteiten lang op een laag pitje, maar we hebben goede hoop dat we na de zomer weer kunnen starten met diverse cursussen en workshops. Juist in deze tijd is het zo fijn om in contact te kunnen blijven met kinderen en kleinkinderen via bijvoorbeeld WhatsApp, Teams, Facetime of Zoom,” aldus Harry.

Spreekuur

Seniorweb hoopt na de lockdown ook weer snel het computerspreekuur op te pakken. “Het spreekuur vond normaal iedere laatste vrijdag van de maand plaats in ons leercentrum in de bibliotheek te Hengelo van 13.30 uur tot 15.30 uur”, vertelt Hans Legtenberg. “Mensen kunnen hier zo snel het kan weer gratis terecht met allerlei computervragen en/of –problemen.” Hans was jarenlang filiaalmanager bij de Rabobank en is na zijn pensionering in 2011 begonnen met lesgeven in internetbankieren. “Dit vond ik zo leuk om te doen dat er daarna steeds meer cursussen bijkwamen. Inmiddels zit ik ook in het bestuur van SeniorWeb Hengelo. We werken in een rustig tempo en in begrijpelijke taal, waarbij de uitleg wordt afgewisseld met praktische oefeningen.”

Schrijf je nu alvast in voor de cursussen komend najaar

Dat het grootste probleem vaak de angst voor de computer is, onderschrijven beide heren. “Als je die angst kunt laten verdwijnen en mensen gaan thuis zelf aan de slag, dan hebben we het goed gedaan”, besluiten Harry en Hans. SeniorWeb hoopt na de zomer weer te kunnen beginnen met tal van cursussen, waaronder beginnerscursussen ‘Klik en Tik’ (dagelijks gebruik van de computer), ‘Werken met de digitale overheid’ en ‘Windows 10’. Deze worden over meer dagdelen verspreid aangeboden en workshops (zoals Internetbankieren) op één ochtend of één middag. inschrijven kan nu al via de Hengelose bieb.

seniorwebhengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding