Voor directeur Harrie Raanhuis (65) is het een dubbel afscheid, want hij zal na dit schooljaar met pensioen gaan. (Foto: Linda Meijer)
Voor directeur Harrie Raanhuis (65) is het een dubbel afscheid, want hij zal na dit schooljaar met pensioen gaan. (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Kuyperschool na ruim 72 jaar dicht

Algemeen

Begin dit jaar is bekend geworden dat de Kuyperschool na 72 jaar helaas haar deuren moet sluiten. Er zijn te weinig leerlingen om nog open te mogen en kunnen blijven. 57 leerlingen zullen na dit schooljaar de overstap maken naar IKC De Hunenborg.

HENGELO - De school ligt aan het Dr. A. Kuyperplein 14 in de wijk “’t Wilbert” en is een waar begrip in Hengelo. Op 2 februari 1951 gingen de deuren van de school voor het eerst open. In 2011 is het gebouw nog uitgebreid met een extra vleugel, maar nu valt toch echt het doek. 

Voor directeur Harrie Raanhuis (65) is het een dubbel afscheid, want hij zal na dit schooljaar met pensioen gaan. “Dat deze mooie school moet sluiten is natuurlijk heel erg spijtig. Je raakt verbonden met de kinderen, het team en de school en dan is het erg jammer dat de school moet sluiten. Op onze school heerst een soort van familiegevoel. Alle kinderen worden op onze kleine school gezien en er is aandacht voor iedereen. Ik heb mogen werken met een heel bevlogen team. Leerkrachten die zorg hebben voor de kinderen en hun passie voor het lesgeven elke dag weer laten zien. Het is fijn om in zo’n team en op zo’n school te hebben mogen werken en dan is het jammer dat dit eindig is.”

De school – eigendom van de gemeente – zal in de zomervakantie worden ontruimd. “De gemeente heeft aangegeven nog niet te weten wat er met het gebouw gaat gebeuren. Waarschijnlijk komt er eerst ad hoc iets in, zodat de school wel bewoonbaar blijft. Voor de buurt is het jammer dat de school gaat sluiten want dat geeft met name onzekerheid naar de toekomst toe. Iedereen is erg benieuwd/bezorgd wat er gaat gebeuren met het gebouw. Het schoolplein blijft, ondanks de sluiting, gewoon toegankelijk voor de kinderen uit de buurt, zeker gezien de belangrijke sociale functie van dit plein.”

Raanhuis vervolgt: “We gaan verhuizen naar de Hunenborg en bijna alle kinderen en leerkrachten gaan mee. Dit is fijn voor de kinderen omdat er veel vertrouwdheid meegaat en dat maakt de overstap een stuk gemakkelijker. We zijn daar met open armen ontvangen en van harte welkom en dat maakt dat de hele verhuizing toch een positief gevoel geeft.” Na schooltijd kunnen leerlingen gebruikmaken van naschoolse opvang in hetzelfde gebouw, dat hemelsbreed een kilometer verwijderd is van de Kuyperschool. Deze wordt georganiseerd door Partou (kinderopvang).

Op donderdag 20 juli 2023 volgt nog een afscheidsdag. Er wordt dan een groot feest georganiseerd voor de kinderen en een afscheidsreceptie voor ouders en genodigden!

www.kuyperschoolhengelo.nl

Linda Meijer

‘Op onze school heerst een soort van familiegevoel.’

Linda Meijer
Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05