Kleine boten op het water bij De Nijverheid. Eigen foto.
Kleine boten op het water bij De Nijverheid. Eigen foto.

Kijkje nemen bij de kleine schepen

Algemeen

Modelbouwvereniging De Nijverheid houdt zondag 21 mei een open dag. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de vijver waar talrijke kleine boten in zullen varen. 

HENGELO - De organisatie hoopt uiteraard op veel geïnteresseerden. “We willen laten zien wat we doen en hopen op nieuwe leden. Maar dat laatste is niet waar het om gaat op de open dag. Soms houden we aan een open dag één of twee leden over. Belangrijker is dat iedereen kan zien wat we doen. De open dag is gratis toegankelijk”, zegt Hannes Mulder namens de organisatie van modelbouwvereniging De Nijverheid. De club heeft een vijver aan de Groenhofstraat 46A. Het is een afgesloten terrein. “Vroeger vaarden we met onze boten op de Tuindorpvijver. Maar nu zitten we dus aan de Groenhofstraat. Daar hebben we zelf een vijver gemaakt. Die is ongeveer tien bij dertig meter en 25 centimeter diep. Het water komt uit de beek, die er vlakbij is. Het is dus geen kraanwater”, zegt Mulder. Een ondiepe vijver heeft als voordeel dat je zo met laarzen aan het water in kunt stappen. Bij de vijver zijn bankjes waar botenbezitters hun boten kunnen zien varen. Bovendien is er een eigen clubhuis. “Daar kunnen we ook knutselen.” Modelbouwvereniging De Nijverheid heeft ook een groep leden, die liever met trucks en graafmachines aan de slag gaat. Die tak van de modelbouwvereniging is zelfs aanzienlijk groter dat de liefhebbers van de boten. “We hebben een vijftigtal leden. Vijftien van hen hebben boten. Een enkeling heeft ook een truck. Die groep ‘rijders’ is dus veel groter. Onze leden komen niet alleen uit Hengelo, maar ook uit omliggende plaatsen. We hebben niet meer zoveel leden als vroeger, maar pasgeleden zijn er wel enkele jongelui bij gekomen”, weet Mulder. Op deze open dag laten niet alleen leden van De Nijverheid hun boten zien. Mulder verwacht ook de nodige belangstellenden van andere verenigingen. Die worden externe vaarders genoemd. Zij betalen drie euro voor deelname. Alle schepen varen met behulp van een afstandsbediening. “Iedereen is welkom om te komen kijken”, zegt Hannes Mulder.

De open dag van modelbouwvereniging De Nijverheid op zondag 21 mei is van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis. De vijver is aan de Groenhofstraat 36A in Hengelo. Later dit jaar is er nog een open dag. Dan zijn er ook trucks, kranen, tractors en gebouwen te zien. Die open dag is zondag 24 september.

Een tweede open dag in september

‘Belangrijker is dat iedereen kan zien wat we doen’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Marinus van Rooy geeft op Dag van de Ouderen lezing 22 sep., 13:29
Afbeelding
Auto Bleeker viert 90-jarig jubileum 21 sep., 12:15
Afbeelding
'Luisteren naar mensen met dementie' 21 sep., 11:10
Afbeelding
Ilonka: 'Het gaat over dood en leven' 21 sep., 11:09
Afbeelding
Jazzclub Hengelo bestaat kwart eeuw 20 sep., 10:22
Afbeelding
Houtmaat scoort met topband Haystax 20 sep., 10:20
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Hengelo 19 sep., 12:47
Afbeelding
Stegge Mode bereikbaar 19 sep., 09:05