De dansgroep dit jaar tijdens de voorstelling van de Hengelose Revue. Foto: Iza Fotografie.
De dansgroep dit jaar tijdens de voorstelling van de Hengelose Revue. Foto: Iza Fotografie.

Hopen op jonge aanwas dansgroep

Algemeen

De Hengelose Revue wil de groep jonge dansers en danseressen uitbreiden. Belangstellenden kunnen 23 mei meedoen aan een auditie. De nieuwe groep gaat dan na de zomervakantie repeteren voor de uitvoeringen begin volgend jaar. Dan staat de jubileumproductie Blinkend Goud op het programma.

HENGELO - De dansgroep met jonge dansers en danseressen van de Hengelose Revue kent altijd een verloop. Dat is niet nieuw. Jongeren stoppen soms, omdat ze in een andere stad gaan studeren. Dat is ook nu weer het geval. “Er is altijd wel een groot verloop geweest bij de jongeren. Ze beginnen bijvoorbeeld op zestienjarige leeftijd en enkele jaren later gaan ze studeren. Dan vliegen ze uit. Dit jaar bestond de groep uit veertien jongeren. Meerdere meiden stoppen ermee. Nu hopen we er zes of zeven nieuwe dansers en danseressen bij te krijgen”, zegt woordvoerder Henk Kiewik van de Hengelose Revue. Hij is niet bang dat er geen interesse is. Doorgaans is er altijd aanwas. Ze hoeven overigens niet uit Hengelo te komen. Dat is geen voorwaarde om aan de uitvoeringen van de Hengelose Revue mee te doen. Vriendinnen of vrienden uit andere plaatsen van jeugdige Hengelose dansers zijn ook welkom. Gedanst wordt er sowieso. “Als er niet of weinig nieuwe jongeren bij komen, dan blijft de dansgroep klein. Maar ze gaan zeker wel meedoen aan de volgende uitvoeringen ‘Blinkend Goud’ van de Hengelose Revue”, zegt Kiewik. Ook kan de organisatie van de Hengelose Revue aankloppen bij de onderwijsinstelling ROC. “De school kunnen we benaderen. Er zijn leerlingen, die in deze richting een studie volgen.” De nieuwe jonge leden moeten een passie voor dansen hebben en minimaal zestien jaar zijn. Ze krijgen daarvoor een ‘toffe’ theaterproductie met zes voorstellingen en acht verschillende dansen. “Met visagie, een kapster en mooie kleding”, zegt Kiewik. De auditie is dinsdag 23 mei om 20.30 uur in het gebouw van de Hengelose Revue aan de Torenlaan 5-3 in Hengelo.

hengeloserevue.nl

De choreografen van de Hengelose Revue verzorgen samen met een groot liveorkest, zangers en zangeressen het showgedeelte van de nieuwe dolkomische productie Blinkend Goud. De zes uitvoeringen zijn in januari en februari 2024 in de Schouwburg Hengelo. Aanmelden voor de auditie 23 mei kan door een mailtje te sturen naar hengeloserevue.dans@outlook.com

Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 15 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 15 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20