<p>Harry en Mimi Kolner drinken elke dag om 17:00 uur een glaasje wijn in de keuken, straks weer op de veranda.</p>

Harry en Mimi Kolner drinken elke dag om 17:00 uur een glaasje wijn in de keuken, straks weer op de veranda.

(Foto: Barbara van der Woning)

In drie stappen precies de goede kavel

In elke buurt staat een huis dat opvalt. Om zijn bijzondere gevel, oorsprong, ligging of bouwstijl. Als je er langs komt hoop je een glimp van de bewoners op te vangen. Wat trok hen aan? Hebben ze veel verbouwd? Twaalf huizen vooraan in de Hasseleres vallen op, doordat de punt van het dak ‘vergeten’ is. Hoe zit dit?

Barbara van der Woning

Hengelo – “Haha, dat zei mijn vader ook altijd. Hij vroeg of het geld op was, dat ze de punt van het dak niet hadden gebouwd? Maar nee, dit is een typisch element van architect Henk Groothuis”, zegt Mimi Kolner lachend.

Aannemer Kuipers uit Hengevelde is in 1976 met de bouw van het project in de Kees van Baarenstraat gestart. “We kregen de laatste kavel en tobden of we het zouden doen”, gaat Harry Kolner verder. “Die heeft namelijk een hele lange smalle tuin. Toen kwam er in het midden een kleine kavel vrij. Die paste ons al beter, maar de twijfels bleven.”

Korting op materialen

Twee kopers van het eerste uur hadden voor dit project de stichting Reiko opgericht. Die naam is een samenvoeging van hun namen: Reint en Koen. “Zo kregen wij veel korting bij keukenboeren en badkamerzaken. Door die stichting kwamen we in contact met de andere bewoners. We hoorden iemand zeggen dat zij liever een kleinere kavel hadden gehad.” “Vijf minuten later hadden we geruild,” vult Mimi enthousiast aan. “Nummer 33 heeft precies de grootte die ons past.”

“De ruwbouw van het huis zonder de grond kostte 82.000 gulden. Ongelofelijk niet?”, zegt Harry. “Het is hier fantastisch wonen,” zegt Mimi. “Van de twaalf huizen zijn er na meer dan 40 jaar nog zes van de eerste eigenaar. Voor ons is de ligging echt ideaal. Geen enkel huis heeft meer te bieden dan dit huis. Het is fijn als je bij het koken wat te kijken hebt met een keuken aan de voorkant. Om 17:00 uur drinken we altijd een glaasje wijn. Vanaf april tot september doen we dat gezellig op de veranda.”

‘De verbouwing was de beste beslissing in ons leven’

“Het huis is breed en standaard opgeleverd met een 10 meter lange garage. Het is van binnen groter dan je van buiten denkt. In 2011 hebben we een slaapkamer en badkamer beneden gebouwd”, geeft Harry aan. “Ja, héérlijk met openslaande deuren naar de tuin,” zegt Mimi. “Nu hoeven we hier nooit meer weg. Die verbouwing was de beste beslissing in ons leven.”

Tussen de sneeuwbuien door wordt de foto gemaakt. Mimi weet precies vanaf welke hoek hun huis er het mooist op komt: “Ja, want ik heb een fotocursus gedaan”, knikt ze instemmend. Ze heeft gelijk.

Rubriek wordt vervolgd

Verschillende keren hebben lezers gevraagd wat de naam van de dochter uit het eerste verhaal is. Zij heet Anne Margot Laetitia en is vernoemd naar de spreuk ‘Laetare’ op de deur van haar ouderlijk huis. Er zijn nog genoeg huizen in Hengelo die schreeuwen om wat aandacht, dus wellicht wordt er de komende weken wel bij u aangebeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding