<p>Team wandelvierdaagse (vlnr: Anja, Ellie, Marloes en Jeffrey) is er klaar voor. &#39;Wie wil er allemaal een medaille verdienen?&#39;</p>

Team wandelvierdaagse (vlnr: Anja, Ellie, Marloes en Jeffrey) is er klaar voor. 'Wie wil er allemaal een medaille verdienen?'

(Foto: Linda Meijer)

Wandelvierdaagse Hengelo: It giet oan!

Hengelo - De Hengelose Wandel Unie telt ongeveer 200 leden en organiseert elk jaar diverse wandeltochten in en rond Hengelo. De avondvierdaagse is één van deze jaarlijkse evenementen. Corona leek ook dit jaar roet in het eten te gooien, maar de organisatoren hebben een ludieke oplossing bedacht.

Linda Meijer

Anja van Raalte is al 36 jaar actief vrijwilliger in de Avondvierdaagse-commissie. Sinds 2010 is ze zelfs voorzitter van de Hengelose Wandel Unie. “Behalve wandelen hebben we jaarlijks ook allerlei andere activiteiten waar je aan mee kunt doen”, legt Anja uit. “Als je een keer een mooie wandeling wilt maken, neem dan gerust contact met ons op. Als je veel wandelt, loont het zich om lid te worden van onze vereniging voor slechts 12 euro per jaar. Dan kunt je gratis deelnemen aan al onze wandeltochten.”

Geweldig team

Het jaarlijks organiseren van de Hengelose wandelvierdaagse doet Anja natuurlijk niet alleen, maar met een geweldig team, bestaande uit Marloes Kuper, Laurens Weersink, Ellie Hofste en Jeffrey te Hennepe. “Normaal beginnen we in de herfst al met de voorbereidingen. We bespreken de startlocaties en routes, en lopen deze ook allemaal na. In januari vragen we de vergunningen aan bij alle gemeentes en boseigenaren, waar we langslopen. Ook maak ik elk jaar een verkeersplan voor alle verkeersregelaars, een calamiteitendraaiboek voor de gemeente en natuurlijk moet de aanwezigheid van eventuele muziek/dweilorkesten worden geregeld.”

Loop de wandel-vierdaagse wanneer het jou uitkomt!
Dit jaar gaat het allemaal wat anders. Lopen kan op de momenten wanneer het jou uit komt. Ook staat er geen vaste week voor, wanneer je de routes gaat doen. Je zou deze activiteit dus ook eens per week kunnen lopen, vier weken lang. Alles mag en kan. “De scholen zijn hier per brief eind maart al over geïnformeerd. Zodra van de scholen alle lijsten terug zijn, kunnen we de medailles bestellen. Die worden vervolgens dan allemaal uitgezocht en geteld op een vrijwilligersdag. Tussendoor controleren we ook ons gereedschap, de aanhangwagens, start/finish-boog enzovoort.”

Acht routes

Er zijn acht routes (4 x 5 km en 4 x 10 km) waaronder zeven nieuwe routes, die dit keer over leuke smalle bospaadjes gaan. De kosten zijn 4 euro per medaille en per vier medailles ontvang je een routeboekje met alle routes. Wel handig, omdat de routes dit keer niet voorzien zijn van pijlen, zoals andere jaren. Losse routeboekjes met alle routes, zonder medaille kosten twee euro. “Sinds zondag staat er een betaallink/reserveringslink op onze website. Doe gewoon allemaal lekker mee, want wandelen is gezond voor je lijf. Je kunt je hoofd lekker leegmaken, gezellig met een vriend of vriendin wandelen en even bijkletsen. Het is tevens een van de weinige dingen die je nu nog veilig kunt doen in coronatijd”, besluit Anja enthousiast.

hengelo-wandel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden