<p>Zowel het ijs als de chocolade komt van Bonvanie en is ambachtelijk gemaakt. Foto: IWAN Fotografie</p>

Zowel het ijs als de chocolade komt van Bonvanie en is ambachtelijk gemaakt. Foto: IWAN Fotografie

Pelle’s Deurningen breidt uit met ambachtelijk ijs en chocolade

Deurningen - Sinds 1905 heeft in het monumentale pand aan de Hoofdstraat 7 al een kruidenierswinkel, bakkerij en postagentschap van de familie Pelster gezeten. Tegenwoordig kunnen er ijsjes en bonbons worden gekocht. Met behoud van de karakteristieke elementen van het pand heeft Pelle’s IJs & Chocolade er 21 maart haar deuren geopend voor bezoekers.

 Hoewel het door corona een lastige periode is om iets nieuws op te zetten kijkt Roy Spekhorst, eigenaar van Pelle’s in Deurningen, tevreden terug op de maandenlang renovatie. “De gevel is in oude stijl herbouwd en de grote etalageruiten van de kruidenierswinkel zijn hersteld. Binnen is de bekende Pelle’s stijl doorgetrokken met een industriële look.”

Zowel het ijs als de chocolade komt van Bonvanie en is ambachtelijk gemaakt. De fair trade chocola kan bovendien terplekke worden beschreven met een tekst naar keuze. “Een ijsje, doosje bonbons, cadeaus en relatiegeschenken, daarmee zijn we nu vooral bezig” legt Jord Nijhof, bedrijfsleider IJs & Chocolade, uit. “We zijn ook begonnen met koffie en lunch to go. Als het straks weer kan, serveren we vanuit hier ook de lunch en desserts.”

Webshop

Ook een webshop voor de verkoop van chocola en het verkopen van huisgemaakte gebakjes staan op de planning. De afgelopen jaren heeft Spekhorst Pelle’s van een dorpscafé uitgebouwd naar Pelle’s Deurningen. “Normaal gesproken wordt een winkel vaak uitgebreid met een stukje horeca. Wat Pelle’s Deurningen uniek maakt is dat wij vanuit de horeca een stukje detailhandel opzetten”, zegt Spekhorst.

Met een cafetaria, zaal, proeflokaal, overdekte binnentuin en bier- & eetcafé lijkt Pelle’s IJs & Chocolade het bedrijf compleet te maken. “Bij elk biertje een passende bonbon en als toetje een ijscoupe uit de ijssalon, de cirkel is daarmee inderdaad rond!” lacht Nijhof, wiens grootouders vroeger in hetzelfde pand de kruidenierswinkel met bakkerij runden. “Maar dit pand heeft in het verleden meerdere bestemmingen gehad en we hebben nog ruimte, dus wie weet wat er in de toekomst volgt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding