Linda Borgerink, coördinator Open Podium Overijssel, is erg benieuwd naar de uitslag van deze editie! Wie neemt de beker mee naar huis?
Linda Borgerink, coördinator Open Podium Overijssel, is erg benieuwd naar de uitslag van deze editie! Wie neemt de beker mee naar huis? Foto: Willem van Walderveen

12 finalisten strijden om hoofdprijs Open Podium Overijssel

Algemeen

Schouwburg Hengelo organiseert dit jaar voor de 18e keer de talentenjacht Open Podium. Sinds dit jaar getiteld Open Podium Overijssel, want vanaf nu in samenwerking met Zwolse Theaters en de Deventer Schouwburg. Twaalf finalisten, in uiteenlopende genres, presenteren zich op een professioneel podium en maken daarbij kans op de hoofdprijs van maar liefst 2.500 euro. De finale vindt op zaterdag 13 mei plaats in Schouwburg Hengelo. 

Hengelo - Bijna 100 acts lieten de 12 finalisten achter zich, tijdens de 5 voorrondes en 3 halve finales. De 12 finalisten van Open Podium Overijssel zijn Theatergroep Wanrooy, Luc Mats, Bram Veldkamp, Electric Forest, Christian Kuitert & De Hoop, Kiespijn, Base4Dance, !MPACT modern dansgezelschap, VIVID, Hanna en Renee, Funky Toddlers en Ken Stead. Hun kunnen is uiteenlopend en varieert van een acrobatische tissue act tot moderne dans en van vocal play tot spoken word. Zij strijden zaterdag 13 mei om de hoofdprijs van 2.500 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Rabobank Centraal Twente en is bedoeld voor de doorontwikkeling van het talent.

Publieksprijzen
De finale vindt plaats op zaterdag 13 mei in de grote zaal van Schouwburg Hengelo. Alle finalisten krijgen 8 minuten de tijd om hun talenten aan het publiek en de jury te tonen. De vakjury wijst in deze finale de winnaars van de drie juryprijzen aan. Naast de juryprijzen zijn er ook nog drie publieksprijzen te winnen.

Linda Borgerink, coördinator Open Podium Overijssel: “Ik heb tijdens de voorrondes alle acts mogen bewonderen en de verwachtingen voor de finale zijn hooggespannen! Ik ben erg benieuwd wie er met de hoofdprijs en de beker vandoor gaat en ben blij zelf geen keuze te hoeven maken. Daar hebben we gelukkig de vakjury én het publiek voor.”

Kaartverkoop
Kaarten à 7,50 euro zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo via 074-2556789 en via de website www.schouw burghengelo.nl.

Schouwburg Hengelo

Theater
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 15 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 15 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20