<p>De FBK-Games worden dit jaar op zondag 6 juni met een aangepast programma gehouden in het Hengelose FBK-stadion.</p>

De FBK-Games worden dit jaar op zondag 6 juni met een aangepast programma gehouden in het Hengelose FBK-stadion.

(Foto: FBK Games)

Coronasteun voor FBK-Games

Hengelo- De coronamaatregelen hebben de Hengelose sport hard geraakt. Niet alleen de amateurclubs zien hun inkomsten deels verdwijnen, maar ook de FBK-Games hebben het zwaar. Editie 2020 kon niet doorgaan en editie 2021 alleen in aangepaste vorm. Daarom komt de gemeente met op maat gemaakte coronasteun.

De FBK-Games worden dit jaar op zondag 6 juni met een aangepast programma gehouden in het Hengelose FBK-stadion. Het is de veertigste verjaardag van het top atletiekevenement. De organisatie kampt met een gat in de begroting, omdat er vanwege de coronamaatregelen dit jaar veel extra kosten zijn, zoals extra vervoer, extra hotelkamers en coronatesten. Er zijn veel minder inkomsten, zoals uit de ticket-verkoop.

35.000 euro

De gemeente Hengelo heeft daarom besloten een extra 35.000 euro bij te dragen aan de FBK Games 2021 naast de reguliere bijdrage van 65.000 euro. Het tekort van de FBK Games wordt door deze gemeentelijke bijdrage, gezamenlijk met bijdragen van Rijk en Provincie, grotendeels gedekt.

Gouden positie

Het doorgaan van de FBK Games is belangrijk voor het behoud van de internationale gouden positie in de World Athletics Continental Tour. Daarnaast is het zeer belangrijk voor Nederlandse topatleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen. Als tegenprestatie voor de bijdrage organiseert de organisatie van de FBK Games een webinar op het gebied van sponsorbindingen en marketing voor sportverenigingen in coronatijd. Op die manier deelt de FBK-organisatie haar netwerk en kennis om de Hengelose sportverenigingen te versterken.

Kwijtschelding huur

Vanwege de coronamaatregelen kon de amateursport grotendeels ook niet doorgaan. De sportverenigingen hebben veel minder gebruik gemaakt van de gemeentelijke sportaccommodaties. Daarom heeft het college besloten om de huur gedeeltelijk kwijt te schelden voor de periode 1 oktober tot 31 december 2020. Naar verwachting gaat het om een bedrag van ruim 120.000 euro. Het Rijk heeft hiervoor een regeling tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties in het leven geroepen. De huur wordt niet volledig kwijtgescholden, omdat buitensport voor jeugd voor het grootste gedeelte wel door kon gaan. De sportverenigingen krijgen deze week een brief met informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden